Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ili jeste?

5 stvari koje niste znali o seksu u tridesetima

seks
Foto: Thinkstock
1/9
23.03.2017.
u 11:59

Mnogi se dvadesetih sjećaju kao godina u kojima su se tražili, radili pogreške... Istovremeno strahujući, kako će tek biti kada uđu u tridesete...Što će se zaista promijeniti?

Ušli ste u tridesete i sa sjetom se prisjećate svih onih "ludih" noći kada ste bili u dvadesetima?

Onda ste među rijetkima, posebice ako ste žena. Mnogi se dvadesetih sjećaju kao godina u kojima su se tražili, radili pogreške... Istovremeno strahujući, kako će tek biti kada uđu u tridesete...Što će se zaista promijeniti? 

Evo odgovora...

1. Neke žene su na seksualnom vrhuncu baš u triedestima, točnije rečeno, krajem tridesetih. No, istina je da u ovom životnom razdolju počinje opadati razina testosterona, kaže dr. Lea S. Millheiser, direktorica programa za žensku seksualnu medicinu u Stanfordu. Najčešći razlog za to je - stres i to zbog raznih privatnih i poslovnih obveza. To se posebno reflektira na žene jer je njihova želja više pod utjecajem vanjskih faktora nego kod muškaraca. 

2. Još jedna neugodna situacija s kojom se žene mogu susresti sve češće kada zagaze u tridesete je vaginalna suhoća. Ne čudi stoga što je u tim situacijama otežavajuća okolnost i to što je potrebno voditi računa o lubrikantima kako seks ne bi bio neugodno iskustvo.

3. Vrijeme je i da "zahvalimo" za ono što je svakako bolje kad je riječ o seksu u tridesetima. Žene su mnogo samopuzdanije i znaju što im treba da zadovolje i sebe i partnera. I kao šlag na torti, u tridesetima žene lakše i češće doživaljavaju orgazme

4. Suprotno uvriježenom mišljenju da postoji neki problem ako nemate seksualne odnose svaki ili svaki drugi dan, u tridesetima seks postaje rjeđi. Ali kvalitetniji. Prema istraživanju, parovi su zapravo najsretniji kad se seksaju jednom tjedno. Istraživanje je provedeno na uzorku od 30.000 ljudi i analizom prikupljenih podataka došli su do zaključka da tijekom spolnog odnosa raste razina sreće, ali dva puta tjedno ne znači nužno dvostruku sreću. 

5. Ako ste razmišljale u dvadesetima kako ste sretne što ste privukli ovog ili onog muškarca, u tridesetima se to mijenja u potpunosti. Žene su svjesnije sebe i u tridesetima češće imaju stav kako muškarac može biti sretan što je privukao nju...

>>Muškarci, ako napravite ovo, probudit ćete kod žena želju za seksom

Ključne riječi

Komentara 1

BL
bljak007
14:17 23.03.2017.

Uistinu, tvoracovog teksta nije imao drugog posla, pa je krenuo otkrivati toplu vodu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije