Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
može i bez toga

5 'otrovnih' navika u vezi koje ljudi smatraju normalnima

par u krevetu
Foto: Thinkstock
1/4
06.02.2016.
u 12:45

Pasivna agresija i ljubomora, zabrinjavajući su znakovi

Teško je prepoznati znakove "otrovne veze", posebice vaše. 

Ako i ne primjećujete nikakve znakove, trebali biste s vremena na vrijeme analizirati svoj odnos i zapitati se jeste li sretni. Zaista sretni. 

Na društvenoj mreži Quora, korisnici su počeli pisati koje su navike i ponašanja toksična za vezu. 

Ovo su one koje se najčešće navode:

Zbrajanje rezultata i izvlačenja starih svađa

Korisnik Howie Reith naveo je da su zbrajanje rezultata ( tko je u pravu, tko nije) i izvlačenje starih nesuglasica iz prošlosti zasigurno neke od najgorih stvari koje se mogu dogoditi tijekom neke svađe. 

"To je manipulativno, ostavlja gorčinu u ustima, i utječe na rješavanje postojećih problema. "

Prijetnje prekidom

"Iskače" li u gotovo svakoj vašoj svađi s partnerom prijetnja da će se taj odnos završiti? Ovakve emocionalne ucjene dovode do toga da se partner/ica u vezi potiskuje prave osjećaje, što opet ukonačnici dovodi do manipulacije u vezi. Zar zaista želite takav odnos?

Pasivna agresija

Umjesto da partneru direktno kaže u čemu je problem, druga strana na neke neprimjerene načine "predbacuje" i "pakira" ono što je muči. Takvo ponašanje nije u redu. 

Ljubomora

Neki će reći: ljubomora je slatka, znak da mu/joj je stalo. Ipak, ljubomora je znak nepovjerenja, a to će posebice doći do izražaja ukoliko partner ima stalnu potrebu znati di ste i s kim ste u svakom trenutku.

 

>>Ovo su vrste žena s kojima svaki muškarac mora biti u vezi

Komentara 1

OR
orgazam
14:20 06.02.2016.

bas tako ljubomora i emocionalno ucjenjivanje.nedovoljna nepravilna komunikacija moze se i dalje jos nabrajat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije