Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

4 stvari koje će se dogoditi kada nestane - seksa!

seks
Foto: Shutterstock
29.08.2015.
u 20:30

Tijekom seksa otpuštaju se endorfini i oksitocin, kemikalije koje potpomažu da izdržimo napore, bolove i druga neugodna stanja.

Prekid veze, posao, putovanja...

Mnogo je razloga zbog kojih može doći do zastoja redovnih seksualnih odnosa, a bez obzira o kojem razlogu je riječ, to će za posljedicu imati utjecaj na zdravstvenu sliku.

1. Tjeskobniji ste

Škotski znanstvenici otkrili su da osobe koje se bore s nedostatkom seksa, teže se nose sa stresnim situacijama u usporedbi s osobama koje imaju seksualni odnos barem jednom u dva tjedna. Tijekom seksa otpuštaju se endorfini i oksitocin, kemikalije koje potpomažu da izdržimo napore, bolove i druga neugodna stanja. Endorfini su prirodni analgetici i antidepresivi i neutraliziraju negativna djelovanja okoline na organizam.

2. Veći rizik od raka prostate

Još jedan negativan utjecaj na organizam. Muškarci koji imaju redovne seksualne odnose imaju 20 posto manji rizik od obolijevanja od raka prostate, pokazalo je istraživanje predstavljeno Američkom urološkom društvu (American Urological Association). Razlog? Redovitom ejakulacijom iz prostate se mogu eliminirati za zdravlje potencijalno opasne suspstance.

3. Podložniji ste prehladama i gripi

Manjak seksa smanjit će i vašu izloženost bakterijama, ali istovremeno to znači i da ne dolazi do jačanja imunološkog sustava. Znanstvenici sa Sveučilišta Wilkes-Barre u Pennsylvaniji otkrili lsu da oni koji imaju spolni odnos barem jednom  u dva tjedna imaju za 30 posto više imunoglobulin A (IgA) u usporedbi s onima koji imaju spolni odnos rijetko ili nikada. IgA je bitan za prvu "liniju obrane" od virusa, kažu autori studije.

4. Raste rizik od erektilne disfunkcije

Muškarci s neredovitim spolnim odnosima imaju dvostruko više rizika od erektilne disfunkcije u odnosu na osobe koje imaju seksualne odnose jednom tjedno ili češće, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu American Journal of Medicine.

>>Izrekli ste 'volim te' nakon seksa? Evo zašto ste sada u problemu

Komentara 15

FU
fullmax
20:56 29.08.2015.

Zivot bez seksa je besmislen. Jos ostaje rakija

Avatar istovari
istovari
07:11 30.08.2015.

Nije mi jasno što to ljudi uopće vide u seksu...!?

TH
than
22:10 29.08.2015.

U biti svi ovi 'problemi' se mogu eliminirati sto bi narod rekao 'rucnim radom' pred odredjenim video uratkom, ako drugacije ne ide. Istina, nije to, to, ali generalno niti 'jedan' od ovih problema nema veze sa zivom osobom s druge strane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije