Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobijedite tugu

4 načina da brže i lakše preživite bolan prekid

par
Foto: Thinkstock
25.11.2014.
u 09:06

Iako je nerijetko teško za oba partnera, bez obzira na razloge prekida, onaj koji je ostavljen u većini slučajeva trpi više

Suočavanje s prekidom veze i novonastalom situacijom može biti vrlo teško.

Iako je nerijetko teško za oba partnera, bez obzira na razloge prekida, onaj koji je ostavljen u većini slučajeva trpi više. Ali situaciju ne možete promijeniti, a jedna od loših odluka je prepustiti se očaju i zavući se u krevet. Time ćete samo produbljivati agoniju i vrijeme oporavka.

Evo kako možete što prije stati na svoje noge, pronaći novi smisao života i osloboditi mjesto u srcu za nekog novog – iako vam se sad možda to ne čini kao ikakva opcija. Portal TOI donosi ova 4 načina da brže zacjelite svoje slomljeno srce.

1. Dignite glavu i idite vani

Ako smatrate da je vrijeme za žalost, dugo ćete se vrtjeti na mjestu. Koliko god zvučalo teško, podignite glavu, nabacite osmijeh, pozovete svoje prijatelje i učinite nešto zabavno – neki izlet izvan grada ili tulum s najboljim prijateljima, zabava u nekom noćnom klubu...

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

2. Ne tražite utjehu u novoj vezi

Iako možete pomisliti da ćete u novoj vezi najprije naći utjehu, nemojte se upuštati u to. To nikada nije dobra ideja.

3. Prepustite se

Iskoristite ovo vrijeme samoće da napravite nešto dobro za sebe, nešto što možda već dugo planirate, ali niste imali priliku.

4. Ne ubijajte se od posla

Vjerojatno će vam pasti na pamet i da se sada posvetite poslu više nego inače, ali nemojte. "Zakopavanje" u poslovne obveze da skrenete misli s onog što vam se događa u privatnom životu neće uroditi plodom.

>>7 vrsta muškaraca koje žene trebaju izbjegavati pod svaku cijenu

>>Može li raspad braka postati zlatna prilika

Komentara 4

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:36 25.11.2014.

Hm, savjeti su u redu, ali. Tuga je vječna i nemjerljiva kategorija i najjači je postojeći osjećaj. Svaki prekid odnosi jedan dio tebe i tu pomoći nema. Treba znati naučiti dalje živjeti bez jednog dijela bića, emotivnog naravno. Ali tutu je isto zamka. Možeš postati bezosjećajan, jer ne želiš više biti povrijeđen. Gadna je to matematika i filozofija.

LI
liliZG
15:25 25.11.2014.

ljubav se liječi novom ljubavi, ali pravom , ne onom u koju ćeš brzopotezno uletiti odmah nakon prekida da sebi dokažeš što, ili njemu/oj isto tako.... nova , velika, prava ljubav liječi sve rane...

CA
Cafa
18:21 25.11.2014.

Klin se klinom izbija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije