Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zavela je Hrvatska

Ljubi Hrvata, kloni se rakije i savjetuje Zagrebu da se poveže s Peštom

Ashley Colburn
Foto: Croata
1/6
22.07.2014.
u 12:39

Dobitnica Emmyja opet je u Lijepoj našoj i zove je drugim domom

Ashley Colburn opet je u Hrvatskoj.

Simpatična američka novinarka, producentica i TV voditeljica, koja malu zemlju na brdovitom Balkanu prije nekoliko godina nije znala ni smjestiti na karti, ove godine sudjelovala je kao voditeljica u projektu o Hrvatskoj nazvan “Discover Croatia – Legends of Croatia” Dhar Medije.

Snimanje je počelo 16. lipnja u Šibensko-kninskoj županiji, a završilo 26. lipnja u Dubrovačko-neretvanskoj.

No, Ashley nije ovdje samo da bi radila. Očarale su je prirodne ljepote, ali i jedan Hrvat.

– Prije nekoliko godina rekla sam da bih voljela naći zgodnog Hrvata za dečka. I pronašla sam ga. I to jako dobrog dečka koji me usrećuje – pohvalila se dobitnica Emmyja 2010. za film “Wow, Croatia”.

Plivanje u špilji

Uhvatili smo je dok se sunčala na jedrilici kojom će se otisnuti s Visa, njezina novog aduta, a što će, kako kaže, preporučiti svima koji dolaze u Hrvatsku.

– Obožavam Vis jer je na njemu sve autentično. More je kristalno čisto, možete plivati u špiljama potpuno sami – kaže Ashley, koju je posebno oduševila tura po bivšim vojnim bazama. Svidjela joj se i pitoreskna Komiža s opuštenom atmosferom.

Foto: CROATA

– Kad sam snimila “Wonders of Croatia”, svi su mi govorili da je to tek početak, a ja sam si mislila “pa proputovala sam cijelu zemlju”. No, onda sam uvidjela da su bili u pravu – kaže nam napominjući da je rodbinu i prijatelje “natjerala” da se zaljube u Hrvatsku.

U kolovozu joj (opet) dolaze roditelji koje će provesti po omiljenim otocima.

Ima li što u Hrvatskoj što bi trebalo izbjegavati, pitali smo je.

Najprije sam se zaljubila u prirodu, a onda me zaveo i jedan Hrvat

– Uh, svima koji dolaze savjetujem da se klone rakije. Kamo god da dođem, ljudi me uvijek nutkaju da probam njihovu. Iskreno, nije mi ukusna. No, rekli su mi da je i lijek pa je možda popijem ako se prehladim – ipak je dodala.

Novinarka iz sunčane Kalifornije Hrvatsku sad zove drugim domom iako je, kaže, svjesna da ovdje ne teku med i mlijeko te kako svakodnevica može biti zahtjevna. I sama se s tim susrela.

Kako do zimskih gostiju

– Naviknuta sam na to da mi je sve uvijek dostupno i da su trgovine uvijek otvorene. Ovdje mi se čini da je, kad god zatrebam ljekarnu, nedjelja. Ili da dogovorim snimanje baš na onaj dan u godini kad se lokacija renovira. Zato sam se morala naviknuti da neke stvari ne mogu kontrolirati pa se prepustim struji. Trenutačno joj je baza Zagreb u kojem je snimila modnu kampanju za Croatu.

– Hrvatska ima odličnu poziciju u Europi i mislim da biste se trebali povezati sa susjedima kako bi turisti počeli dolaziti i zimi. Ako netko uopće nije bio u Hrvatskoj, teško će zimi doći na deset dana, ali osmislite li pakete koji uključuju posjet Zagrebu, Budimpešti i Beču, to je realan cilj, ostvariv neovisno o tome kakvo je vrijeme, savjetuje Ashley uz mali prigovor:

– Morate uvesti letove cijele godine.

>>Vodice jučer i danas: Pogledajte kako izgledaju plaže

>>Ashley Colburn: Hrvati su jako zgodni, a uz to su i pravi kavaliri

Komentara 71

ST
stu123
13:21 22.07.2014.

Na brdovitom Balkanu... Ako Vam je to prva asocijacija na Hrvatsku, e pa mozete se sramiti. Imajte si vi rado Beograd, Sarajevo, Podgoricu, a ja, pak, imam rad Bec i Budimpestu. J***la Vas ta Jugoslavija vise i aluzije na nju! Inace, bravo za ovu mladu Amerikanku. :)

DU
Deleted user
12:49 22.07.2014.

Bit će da je tajanstveni Hrvat Slavonac, kad ju svi nude rakijom. Nego, ni pet ni šest ni sedam nego mala zemlja na brdovitom Balkanu? To vam je prva asocijacija gospođo Škiljić Ravenšćak? Čudno.

Avatar katarina_26
katarina_26
13:10 22.07.2014.

Simpatična Amerikanka savjetuje povezivanje Zagreba (Hrvatske) s Peštom, a novinarka o Hrvatskoj kao zemlji na brdovitom Balkanu?! Bilo bi lijepo da dotična novinarka malo prošeta do Ashley na poduku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije