Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodice

Ispravili upozorenje za turiste – jutro više nije žalovanje

tabla vodice
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/7
26.08.2015.
u 10:43

Novi znak više nema pogrešni engleski prijevod koji je potpuno promijenio značenje – umjesto engelskog naziva za jutro (morning), na tabli je pisalo mourning što znači žalovanje.

Nakon što su mnogi mediji objavili vijest o još jednom u nizu nespretnih prijevoda koji se ovaj put dogodio u Vodicama, ali na službenom znaku koji turiste podsjeća da ne smiju ostavljati ručnike preko noći kako bi zadržali mjesto, Grad Vodice promijenio je znakove.

Novi znak više nema pogrešni engleski prijevod koji je potpuno promijenio značenje – umjesto engelskog naziva za jutro (morning), na tabli je pisalo mourning što znači žalovanje.

>> Na plaži u Vodicama turiste upozorili na zabranu 'žalovanja' (mourning)

Ključne riječi

Komentara 2

LE
lenger
15:05 26.08.2015.

Čitajući ovaj znak došao sam do zaključka da ako ostaviš ručnik preko noći na plaži da beziciraš mjesto onda će ti ga oduzeti ali ako ga ostviš da se recimo "osuši" nitko ga ne će dirati. Znak je prekompliciran i pun gramatičkih pogrešaka (nije from authority nego by authority). e.g All items left unattended overnight shall be confiscated by the authorities!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:32 26.08.2015.

alo alo good mooning haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije