Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za svakoga ponešto

5 filmova koje morate pogledati ovog ljeta

filmovi
Foto: Promo
1/6
25.07.2014.
u 18:55

Bilo da preferirate akcijske spektakle, romantične komedije ili adaptacije stripova, u kinoprogramima u srpnju i kolovozu pronaći ćete nešto baš za vas

Ljetni mjeseci u svjetskim i hrvatskim kinima redovito su rezervirani za blockbustere. Bilo da preferirate akcijske spektakle, romantične komedije ili adaptacije stripova, u kinoprogramima u srpnju i kolovozu pronaći ćete nešto baš za vas.

Donosimo vam pregled ljetnih filmskih hitova koje naprosto ne smijete propustiti:

1. ČUVARI GALAKSIJE

U kinima od 31. srpnja

Nakon superpopularnih franšiza o superjunacima poput Ironmana, Thora, Kapetana Amerike i Osvetnika, Marvel donosi još jednu blockbuster uspješnicu: Čuvare galaksije. Ovog puta protagonisti filma predstavljaju ekipu otpadnika doslovno svemirskih proporcija, a predvodi ih Peter Quill (Chris Pratt).

Nakon što se nađe na meti nemilosrdnog Ronana koji silno želi predmet koji on posjeduje, Quill je prisiljen udružiti snage s najneobičnijim timom odmetnika, među kojima su Rocket, revolveraški rakun; Groot, humanoid nalik na stablo; smrtonosna i enigmatična Gamora te osvetnički nastrojen Drax Razarač. Quillu neće biti potrebno mnogo vremena da shvati kako mistična kugla koju želi Ronan ne donosi ništa osim strahota i prijetnju ravnoteži u svemiru, stoga će morati učiniti sve da spriječi narušavanje stabilnosti.

 

2. SNIMKA SEKSA

U kinima od 7. kolovoza

Kada su se Jay (Jason Segel) i Annie (Cameron Diaz) počeli viđati, njihova romantična veza bila je poprilično intenzivna; ali deset godina poslije s dvoje djece, žaru njihove ljubavi potrebna je nova iskra. Kako bi ponovno probudili strast, njih dvoje odluče – misleći u tom trenutku da je riječ o fantastičnoj ideji – snimiti se dok isprobavaju svaki mogući položaj tijekom trosatnog maratonskog seksa. U početku sve prođe savršeno, ali uskoro otkrivaju da njihov najprivatniji videouradak više i nije tako privatan. Da bi zaštitili svoju reputaciju, a budući da se nalaze samo jedan klik udaljeni od toga da ih cijeli svijet vidi gole, njih dvoje utrkuju se s vremenom da bi pronašli nestalu snimku seksa, što ih vodi u noć koju nikada neće zaboraviti...

 

3. TAKO TO IDE

U kinima od 21. kolovoza

Postoji milijun razloga zbog kojih trgovac nekretninama Oren Little (Michael Douglas) nije omiljen, a njemu upravo tako odgovara. Svojom voljom užasan je prema svima koji mu se nađu na putu, a jedino što želi jest prodati još jednu, posljednju kuću i otići u mirovinu te uživati u miru i tišini. Njegova supruga Sarah Beth umrla je prije nekoliko godina, pa se Oren iz velike obiteljske kuće preselio u malu zgradu s četiri stana „Little Shangri-La" koju također posjeduje. U njoj je ovaj egoistični čangrizavac okružen susjedima koji su međusobno jako bliski i s kojima on ne komunicira osim kad se žali na buku koju stvaraju njihova djeca ili kad zakrči cijelo parkiralište svojim oldtimerom Mercedes. Čak i ljubazna Leah (Diane Keaton), koja unatoč njegovu nemogućem ponašanju inzistira na uključivanju Orena u mojito happy hour, biva odbijena. Njegov je jedini pravi prijatelj Claire (Frances Sternhagen), trgovkinja nekretninama s kojom se poznaje već desetljećima i koja zna izići na kraj s njegovim sarkazmom.

"Tako to ide" uzbudljiva je komedija Roba Reinera, koji je već dokazao da zna snimati komedije i uspješno spajati humor s romantikom. Natjerao je gledatelje da navijaju za vezu Meg Ryan – Billy Crystal u hit-klasiku iz 1989. Kad je Harry sreo Sally, a 1995. u filmu "Američki predsjednik" gledatelji su jedino željeli da Michael Douglas (predsjednik Andrew Shepherd) i Annette Bening (lobistica Sydney Wade) nadiđu čudnovate društvene odnose na političkom polju i postanu par.

 

4. PLANET MAJMUNA: REVOLUCIJA

U kinima od 10. srpnja

U "Planetu majmuna: Revolucija" nova nacija genetski evoluiranih majmuna koje predvodi Caesar nađe se u opasnosti kad na njih naiđe šačica ljudi koja je preživjela razarajući virus prije deset godina. Mir koji je do tada postojao između dvije rase ubrzo je narušen i pred njima je rat koji će odlučiti tko će vladati Zemljom.

Film je nastavak hita "Planet majmuna: Postanak" u kojem su majmuni uspjeli pobjeći od onih koji su ih zarobili, dok se svijetom počeo širiti virus ubojit po čovječanstvo. Caesar, dobronamjerni vođa majmuna, sklonio je svoje pleme u šumu Muir, sklonište blizu San Francisca, gdje ga je jednoć odveo njegov ljudski prijatelj Will kako bi pobjegli od zagušljivog grada. Majmuni stvaraju novu zajednicu u šumi Muir dok svijetom hara virus koji je već pobio većinu čovječanstva. Svjetla civilizacije polako se gase i nestaju. Kao i doba ljudi.

 

5. WHAT IF

U kinima od 14. kolovoza

Neodoljiva i nepredvidljiva romantična komedija o neočekivanoj ljubavi koja napada potpuno nepozvana i gotovo iznenada. Glavnu ulogu tumači zvijezda Harry Pottera, sad već odrasli Daniel Radcliffe. Razotkriva ono o čemu se pitaju mnogi, mogu li najbolji prijatelji biti i ljubavni partneri?

Wallace je momak koji je prošao brojne loše veze. Kada sretne animatoricu Chantry koja živi sa svojim dugogodišnjim dečkom Benom između njih procvjeta prava povezanost i duboko prijateljstvo. Među njima kemija je neopisiva pa se počnu pitati što ako je prava ljubav zapravo tvoj najbolji prijatelj? Je li to moguće ili je potpuna glupost?

>> Filmovi na Google Playu stigli i u Hrvatsku, cijene od 6 do 110 kuna

Komentara 1

Avatar abraham73
abraham73
12:49 28.07.2014.

sve smece od filmova, evo moja preoporka,postanak, Abraham , Isus, ja sam Gabriel ( i am Gabriel) ; od domacih bi preporucio bitka na naretvi i bitka na sutjeski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije