Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravilno održavanje

4 savjeta uz koje omiljeni badić neće trajati samo jedno ljeto

Sunčanje
Foto: Thinkstock
24.07.2014.
u 14:46

Najvažnije je isprati kupaći kostim, prvo pod tušem na plaži, a zatim i navečer u hotelskoj sobi.

Kad napokon pronađete savršeni kupaći kostim u kojem se osjećate samouvjereno, želite da vam što duže potraje.

Donosimo savjete za održavanje uz koje omiljeni badić neće trajati samo jedno ljeto.

1. KOMBINIRAJTE

Uvijek je mudro ponijeti najmanje dva kupaća kostima na ljetovanje. Ako biste cijeli tjedan nosili istu majicu, ona sedmog dana ne bi izgledala kao prvog. Isto vrijedi i za kupaće kostime.

Ako volite plivati u bazenu, najbolje je da imate kupaći kostim samo za ovu priliku (na plaži nosite drugi, skuplji i atraktivniji).

2. ODMAH GA ISPERITE

Najvažnije je isprati kupaći kostim, prvo pod tušem na plaži, a zatim i navečer u hotelskoj sobi. Najlakši način da to napravite jest da se istuširate u njemu, blagim sapunom ili pjenom za tuširanje.

Na ovaj način ćete minimalizirati vrijeme zadržavanja preparata za sunčanje, znoja, klora i morske soli na tkanini. Ako ste prisiljeni spakirati mokar kupaći kostim u kovčeg, onda je pametno da izbušite plastičnu vrećicu na nekoliko mjesta radi prozračivanja. Začudili biste se koliko se brzo stvara plijesan!

3. PERITE RUČNO

Po povratku kući operite kupaći kostim ručno, a ne u perilici. Pri strojnom pranju najveći problem su metalni bubanj i njegovi kružni pokreti, budući da kupaći kostim, čak i onaj najjednostavniji, sadrži brojne komponente – od metalnih kopči i umetaka u košaricama do elastina u naramenicama i gume uzduž rubova. Ako se u perilici ošteti bilo koja od ovih komponenata, kupaći kostim je neupotrebljiv.

Potopite ga u mlaku vodu s malo tekućeg deterdženta za osjetljive tkanine i pustite da se namače petnaest minuta. Nakon toga ga dobro ga isperite.

4. SUŠITE PRAVILNO

Izbjegavajte energično uvijanje tkanine prilikom cijeđenja i nikada nemojte vješati gornji dio kupaćeg za naramenice, niti donji dio za rub – nakupljena voda će ih trajno istegnuti. Najbolje je mokri kupaći najprije zamotati u pamučni ručnik, koji će upiti višak vode i zatim ga položiti na ravnu površinu da se suši. Nemojte ga sušiti na suncu, boja će izblijedjeti.

>>Pogledajte ljetnu kampanju Yamamaya sa zgodnom Angelom Martini

>>Pet kostima, ukrasi za kosu? Evo što biste zaista trebali imati u torbi za plažu

Komentara 2

MD
mike.desculity
14:48 05.06.2014.

hahahah moja cura nosi isti kupaći već 15 godina. Ima tri presvlake i to je to. Kupaći da traje samo jedno ljeto??? na kojim ste vi fixovima???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije