Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLUB NAVIJAČA KRALJEVSKOG KLUBA

U Real smo se zaljubili zbog Davora Šukera

Klub navijača Reala
Foto: Katarina Kušec
1/7
27.05.2016.
u 22:58

– Na utakmicama nas se uvijek okupi 20-ak, gledamo zajedno, objesimo zastavu, pijemo pivicu i pjevamo Realove pjesme, svi su uvijek pozvani, pa čak i oni koji ne navijaju za Real, nego im se samo gleda nogomet - kaže 28-godišnji predsjednik kluba

Samo je 90 minuta bilo potrebno da Park prinčeva postane omiljeni stadion Hrvata, a Davor Šuker njihov heroj. Da, stisnuo je on za 2-1 protiv Nizozemaca, a zlatna generacija kući se vratila s broncom oko vrata.

Zlatne noge legendarne devetke vatrenih nisu tada koračale samo nogometnim stadionima Francuske, točno 52 dana prije toga sa svojim je Realom slavio u Amsterdamu. Pobjedu je donio Mijatović, momci Juppa Heynckesa pobijedili su Juventus, a 48.500 gledatelja na Amsterdam Areni gledalo je tog 20. svibnja kako kraljevi “klempavi” pehar nose u vitrine svoje palače.

Humanitarni rad

– Otac je bio na jednom kongresu i donio mi je Realov dres, Šukerov dres. Bilo je to ‘98., nakon što su postali prvaci i to mi je bio prvi dodir s Realom, bio sam praktički dijete. Kad se tako sretneš s nečim iz stranog kluba, e to je onda to, od tada je Real postao moj klub – prepričava Ante Anić, jedan od osnivača Kluba navijača Real Madrida Hrvatska.

Za ljubav prema Realu ‘krivi’ su Šuker i finale protiv Juventusa, a za osnivanje kluba sasvim jedna druga utakmica.

– Na ideju za osnivanje kluba došli smo kada smo 2012. gledali finale između Chelseaja i Bayerna i tako smo se sjetili: kad znamo da drugi klubovi imaju svoje klubove, zašto ne bismo i mi osnovali za Real Madrid pa da se okupljamo, odlazimo na tekme i družimo – kaže Ivor.

Klub postoji od 2012. i registriran je kao udruga građana, a da bi ga priznao i Real, morali su imati svoj statut i grb te desetak članova koji plaćaju članarinu kraljevima. Od 2013. tako su postali jedini službeni madridisti u Hrvatskoj.

– Kao članovi imamo pravo na otkup ulaznica od Reala i na prvo gostovanje išli smo u München 2014. na polufinale i poslije toga u Torino protiv Juventusa prošle godine – o povlasticama govori Ivan Anić, inače predsjednik kluba.

Klub broji oko 250 aktivnih članova, a sve veće utakmice svojih ljubimaca prate u kafiću Petit. Godišnja članarina za punoljetne je 80 kuna, a za maloljetne 60. Na posljednjem finalu okupilo se više od stotinjak fanova, a organizirali su i humanitarnu akciju.

Dobili dvije karte po 320 €

– Na utakmicama nas se uvijek okupi 20-ak, gledamo zajedno, objesimo zastavu, pijemo pivicu i pjevamo Realove pjesme, svi su uvijek pozvani, pa čak i oni koji ne navijaju za Real, nego im se samo gleda nogomet. Na finalu protiv Atletica bilo nas je dosta, organizirali smo i tombolu i novac donirali poplavljenim područjima – kaže 28-godišnji predsjednik kluba.

Na San Siru snage će odmjeriti s gradskim rivalom Atleticom, a hrvatski madridisti za taj derbi dobili su dvije ulaznice.

– Realu smo poslali zahtjev za osam ulaznica, dobili smo dvije i svaka je 320 eura tako da idemo Antun i ja – kaže Ivan.

Hoće li se Modrić, Kovačić i društvo popeti na vrh, ne znaju, ali u jedno su sigurni:

– Navijamo za najbolji klub na svijetu, a imamo i Ronalda, on je najkompletniji igrač i k tome lud. Ozlijeđen je, ali se bori i sve riskira samo da istrči na travnjak i igra, e to je CR7, to je Real, to je ljubav – za kraj dodaje Ivor.

>>Zidane o vezi s Hrvatima: Slišković je bio uzor, Mlinarić učitelj, a Modrić desna ruka

Komentara 3

DU
Deleted user
07:13 28.05.2016.

Koje b-dale!!!

Avatar Ironman0105
Ironman0105
00:00 28.05.2016.

Evo kako mladi ne znaju, i donose krive zakljucke. Manjina koja voli Sukera mozda bi mogla osnovati klub prijatelja Seville, jer tamo je doticni Osjecanin briljirao. Dovoljno o tome govori sama cinjenica da se nakon SP u Francuskoj Suker vratio na klupu Reala koju je dugo grijao, posto je svakom poznavaocu igre bilo jasno da pokraj Raoula i Morientesa jednostavno nema sto traziti u napadu Kraljevskog kluba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije