Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DESECI TISUĆA LJUDI

Trofej je stigao u Madrid! Pogledajte kako su igrači Reala s navijačima proslavili naslov

Madrid
Foto: Reuters
1/8
29.05.2016.
u 09:26

Tijekom čitavog dana simpatizeri dvaju klubova preplavili su grad miješajući se po trgovima, kafićima i gradskom prijevozu. Kad je utakmica počela život u glavnom gradu Španjolske je stao.

Deseci tisuća navijača Reala proveli su noć uz fontanu u centru Madrida slaveći naslov prvaka Europe, a samo 200 metara dalje uz drugu gradsku fontanu tekle su suze navijača Atletica, koji su nakon 2014. ponovno doživjeli šok u dramatičnom finalu Lige prvaka protiv istog suparnika.

- Ovi penali bili su lutrija. Mogli smo bolje igrati, ali najvažnije da je Real pobijedio - rekao je Hini 36-godišnji Ivan Jairo obučen u Modrićev dres, te je dodao: 

- Modrić je jedan od najboljih igrača.

Real Madrid je boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio s 5:3 nakon što je utakmica završila 1:1. Odmah po završetku susreta u Milanu, kolone navijača s bijelim dresovima i španjolskim zastavama krenule su prema trgu rimske božice Cibeles, uz čiju fontanu navijači Reala tradicionalno proslavljaju naslove.

- Čekat ćemo ovdje igrače. Ovo je velika noć za nas - rekao je 50-godišnji Kolumbijac Martin zaogrnut klupskom zastavom. S obitelji je izašao na proslavu. 

- Bili smo na korak do poraza no sve je završilo dobro - istaknuo je.

Samo 200 metara dalje, na trgu rimskog boga Neptuna gdje Atleticovi navijači proslavljaju svoje pobjede, ostalo je nekoliko desetaka utučenih osoba u crveno-bijelim dresovima.

- Užasno, osjećam se užasno. Ne znam što bih vam rekao - izjavio je 35-godišnji Luis suznih očiju.  

- Igračima svaka čast na svemu - dodao je.

Nekoliko navijača nastavilo je skandirati Atleticu, no mnogi su se u tišini razilazili.

- Ponovno isto. Ne znam kako nam se ovo dogodilo opet - rekla je 47-godišnja Maria Fernandez. Atletico je izgubio u finalu Lige prvaka 1974. od Bayerna, a 2014. od Real Madrida. Ove sezone opet nisu uspjeli doći do prvog naslova prvaka Europe iako su prethodno eliminirali Barcelonu i Bayern.

Nekoliko navijača Reala slikalo se uz "neprijateljski" Neptunov spomenik, gdje su radnici rasklapali pozornicu za doček pobjednika. Deseci policajaca gledali su kako se mimoilaze pristaše dvaju suprotstavljenih rivala, jedni u tišini na putu kućama, a drugi uz pjesmu prema trgu Cibeles.

Tijekom čitavog dana simpatizeri dvaju klubova preplavili su grad miješajući se po trgovima, kafićima i gradskom prijevozu. Kad je utakmica počela život u glavnom gradu Španjolske je stao.

- Ovo je više proslava što nismo izgubili, nego što smo pobijedili - rekao je 48- godišnji Juan Leal koji je na proslavu 11. naslova prvaka Europe izašao sa 13-godišnjim sinom u Modrićevom dresu. 

- Bilo je teško. Patili smo no na kraju je sezona bila uspješna. Uvijek imamo velika očekivanja zbog povijesti ovog kluba, igrača i ranijih uspjeha - rekao je.

Komentara 2

BE
BeroII
11:52 29.05.2016.

Nisam navijač niti Reala niti atletika ali sam pobornik dobrog nogometa. I mogu izreći svoje mišljenje da najbolji uvijek ne pobjeđuje. Potrebna je i doza sreće koje je ovaj puta Real imao nešto malo više i odnio je pobjedu. II jasno mi je da su i igrači i navijači Atletika razočarani i žalosni, međutim, mislm da imaju apsolutno pravo biti potpuno ponosni na svoj klub i njegove igrače. Dali su sve od sebe, ostavili su srce na terenu, a pobjednik se na kraju mora dobiti. Ne mogu biti dva pobjednika iako ovaj način određivanja pobjednika, penalima, i nije nekakav dokaz kvalitete. Međutim, netko treba uzeti i pokal i novce pa onda na kraju ispadne ovako. I zato, čestitke i jednim i drugim, i nitko nema razloga za osjećaj gubitnika.

ZW
zweistein
17:33 29.05.2016.

najveći problem današnjeg nogometa je - uefa - koja ne dopušta uvođenje "oka sokolova".Bum Ramos - gol; Bum oko sokolovo - nije. i idemo dalje, ali bez kardinalne greške koja je odlučila pobjednika. ovakve stvari će se događati dok "mumijeije iz uefe" ne "umru". kao da živimo u XIX stoljeću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije