Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠNICA LIGE PRVAKA

Tri godine zaredom imamo igrača u polufinalu, to nema ni Engleska

Luka Modrić
Foto: Reuters (Ilustracija)
Autor
Ante Buškulić
12.04.2014.
u 09:10

Takvim pojedinačnim uspjesima igrača može se pohvaliti samo 11 država, među kojima nisu, primjerice, Engleska, Švicarska, Grčka, Češka, kao ni Ukrajina i Rusija koje su nas prestigle na travanjskoj Fifinoj ljestvici.

Luka Modrić prošuljao se kroz pakao Dortmunda i otvoreno poručio stožeru i suigračima: „Stalno govorimo da moramo naučiti iz poraza, a to ne činimo“, a Mario Mandžukić opet je bio jedan od ključnih faktora u Bayernovu nabijanju kompleksa Englezima. Posljednjih godina Manchester United, pa Arsenal, pa Manchester City, pa opet Arsenal, pa opet Man. United, niz je tako sladak iz münchenskog kuta...

Tako će Hrvatska imati dvojicu igrača u polufinalu Lige prvaka, a to je već treća sezona zaredom da su naši vedete među četiri najbolja europska kluba. U sezoni 2011./12. bili su to Olić i Pranjić s Bayernom, lani i ove sezone Mandžukić s Bayernom i Modrić s Realom. A peti je Hrvat u tom razdoblju čiji je klub došao do same završnice Ivan Perišić. Iako je lani napustio Borussiju u zimi, u skupini je sudjelovao u pet od šest utakmica.

Takvim pojedinačnim uspjesima igrača može se pohvaliti samo 11 država, među kojima nisu, primjerice, Engleska, Švicarska, Grčka, Češka, kao ni Ukrajina i Rusija koje su nas prestigle na travanjskoj Fifinoj ljestvici. A zamislite tek krah Italije, koja ne samo da nije imala klub u polufinalu već tri sezone nego ni jednog jedinog igrača!

Jedino je Brazil u svakoj od 12 momčadi polufinalista imao barem po jednog igrača, dok su Njemačka i Španjolska imale klub u završnici sve tri sezone. Nadalje, ispred Hrvatske još su Francuska (Ribery, Benzema, Varane, L. Diarra, Malouda, Anelka, Abidal) i Portugal (Ronaldo, Pepe, Coentrao, Carvalho, Tiago, Bosingwa, Meireles), koji su dali po sedmoricu igrača u četiri najbolje momčadi posljednja tri izdanja LP-a, te Argentina (Insua, Sosa, Di Maria, Higuain, Mascherano, Messi) koja ih je dala šestoricu. Ne računajući neke igrače koji su u sezoni upisali samo nastup-dva. I Belgija (Van Buyten, Courtois, Alderweireld) imala je igrača u svakom od posljednja tri polufinala, kao i Nizozemska (Robben, Affelay) i Srbija (Ivanović, Subotić). U tom društvu 11 zemalja našla se i Austrija samo zahvaljujući Alabi koji drži lijevi bok u šampionskom Bayernu.

>> Ancelotti: Ako želimo osvojiti Ligu prvaka moramo pobijediti sve, pa i Bayern
>> Tko je izbacio Barcelonu, osvajao je Ligu prvaka

Komentara 2

PN
papaK njoFra
09:31 12.04.2014.

:"samo" 11 država? ???? Čemu se mi veselimo, mrvicama, treba se zapitati što je sa našim klubovim.

Avatar cannabinoid
cannabinoid
12:00 12.04.2014.

koja mitomanija, dajte molim vas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije