Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale LP-a: Real - Atletico

Sretno! Luka, vrati nam se opet kao europski prvak!

Real Madrid's Luka Modric celebrates scoring against Real Mallorca during their Spanish first division soccer match at Santiago Bernabeu stadium in Madrid March 16, 2013. REUTERS/Susana Vera (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)  Picture Supplied by Action Images
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
28.05.2016.
u 08:55

Utakmica finala Lige prvaka u kojoj u svakom trenutku moraš biti spreman na suparnički lakat pod rebra, koljeno u bedro. Madridski dvoboj Reala i Atletica igra se u subotu u Milanu (20.45 sati)

Sve se uvijek kad je Luka Modrić (30) u pitanju, u bilo kojoj prigodi, vraća na početak. U Mostar prije trinaest godina. Čak je i ugledni Eurosport u najavi finala Lige prvaka evocirao simpatičnu Lukinu izjavu o neponovljivoj i neprocjenjivoj sezoni na bosanskim ‘ratištima’.

– Onaj tko tamo preživi može igrati bilo gdje!

Sugestivan podsjetnik na Modrićev bosanski ‘Survivor’, namjerno tempiran baš uoči sučeljavanja sa Simeonovim ‘britvama’. Utakmica ‘na nož’, kao svojedobno u Trebinju, Banjoj Luci, Modriči ili Ugljeviku. Sve to Luku Modrića čeka i danas u Milanu.

Tko preživi, pričat će

Utakmica u kojoj u svakom trenutku moraš biti spreman na suparnički lakat pod rebra, koljeno u bedro, ‘noževe isukane iz korica’. Tko preživi, pričat će!

Sve što se s Lukinom karijerom događalo poslije Mostara može se nesmetano podvesti pod svjetski blockbuster: meteorski uzlet uz basnoslovnu zaradu i zapanjujući globalni odjek.

Luka Modrić danas je, uz Cristiana Ronalda i Garetha Balea, Realov zaštitni znak, čovjek s čak 6,4 milijuna pratitelja na Facebooku, 5,8 milijuna na Instagramu.

Do savršenstva razvijeni i razrađeni mikroprocesor, dobri duh svlačionice, Zidaneova produžena ruka na travnjaku i mezimac razmažene, probirljive Realove publike.

Čovjek neiscrpne energije, naglasit će komentator Eurosporta, ali i zadivljujućega stila. Elegantni klizač na igralištu, besprijekorni čitač igre i poslovično pedantni, inteligentni organizator.

Uvijek u pravo vrijeme na pravo mjestu, neumoljivo pravodoban i precizan. I uvijek izvan domašaja suparničkih krampona. To je onaj ispit položen s desetkom na ‘sveučilištu’ u BiH...

Tottenham ga je, primjerice, odlučio kupiti nakon što ga je sportski direktor Comolli gledao protiv Škotske u Glasgowu, u prijateljskoj utakmici u ožujku 2008.

– Bilo je užasno hladno i nabrijani škotski igrači nastojali su ga zastrašiti – udaranjem. Međutim, imali su problem: ni uz najveće napore nisu se mogli naći u njegovoj blizini. Luka je bio voditelj showa. Za mene njegova ‘konfekcijska veličina’ nikada nije bila problem – komplimentira Comolli svome vizionarstvu.

Modrić je danas jedan od samo trojice vezista u španjolskoj Primeri s postotkom preciznosti u dodavanjima većim od 90 posto, ali uvjerljivo prvi po broju ključnih, odlučujućih, obećavajućih pasova. Modrić ne reciklira, on stvara. I zato će jedanaesta Realova europska kruna ponajviše ovisiti o Lukinu, dakako i Ronaldovu raspoloženju.

Nadahnuću sićušnoga dječaka u vještičjem kostimu (još jedna jezična akrobacija engleskih autora), nenadmašnoga kreatora i – lako moguće – novoga hrvatskoga rekordera.

Čuvaj gležnjeve i koljena

Naime, do sada su u dva finala Lige prvaka nastupila trojica hrvatskih nogometaša, Bokšić s Marseilleom (1993.) i Juventusom (1997.), Boban s Milanom (1994., 1995.) i Olić s Bayernom (2010., 2012.), no nijedan od njih nije u oba navrata podigao pokal (Olić, nažalost, nijednom). Luka će možda biti prvi s tim privilegijem.

Zamislite, Modrić dva puta europski prvak, a Buffon, Cannavaro, Matthäus, Baggio, Vieira, Ronaldo (brazilski), čak i Maradona – nijednom!

Luka, sretno u Milanu! Čuvaj gležnjeve i koljena i vrati se još jednom kao europski prvak. I sačuvaj nešto snage i za – Turke.

Naravno, sretno i Mateu Kovačiću.

>>Diego Godin: Slijedi najveća utakmica u našim životima

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije