Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utakmica bez golova

Atletico nije uspio probiti bunker, Mourinho ostao bez Čecha i Terryja

Atletico - Chelsea, Petr Čech
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
22.04.2014.
u 22:51

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka nas je pomalo razočarala, ali nije nas iznenadila. Kako? Pa razočarala nas je jer je završila 0:0, ali nas to ne treba čuditi jer ulog je velik i u polufinalu se mogu očekivati ovako tvrde utakmice.

Već nakon prvih 15 minuta moglo se vidjeti kakva će to utakmica biti. Nijedna prava prilika nije viđena na Vicente Calderonu. Atletico je imao prividnu dominaciju, ali bez konkretnih prilika, dok se momčad iz Londonu odlučila braniti. A onda se dogodila najzanimljivija situacija u prvom dijelu. Naime, nakon kornera Atletica vratar Chelseaja Petr Čech nezgodno je pao i ozlijedio se te je morao napustiti igru.

S obzirom na to da je već prije početka utakmice Mourinho ostao bez najboljeg igrača Edena Hazarda, ovo mu je bio još jedan šok. Na vrata je tada stao veteran Mark Schwarzer (41) i do kraja utakmice odradio dobar posao.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Iz prvog poluvremena jedino još treba izdvojiti pokušaj Marija Suareza iz 34. minute kada je njegov snažni udarac iz daljine otišao malo pokraj vratnice.

U nastavku slična priča, iako je Atletico krenuo nešto odlučnije i napadao još i više, ali nije uspio probiti Mourinhov bunker. Imali su igrači Diega Simeona veći posjed lopte, češće bili u kaznenom prostoru Chelseaja, ali sve je završavalo u bloku nogometaša Chelseaja ili pokraj gola. Mnogi će nakon ove utakmice raspaliti po Mourinhu i njegovu nogometu, ali u obzir se mora uzeti i ona izreka da cilj opravdava sredstvo. Portugalac je u ovu utakmicu ušao bez nekoliko važnih igrača pa će mu ovaj rezultat zasigurno odgovarati. To što je dojam bio loš njega nimalo neće smetati.

Spomenimo i da je u 73. minuti londonska momčad ostala bez Johna Terryja koji se također ozlijedio, a u uzvratu zbog žutih kartona neće biti Obi Mikela i Lamparda, a zbog istog razloga Atleticu će nedostajati Gabi. Uzvratna utakmica igra se sljedeće srijede.

>>Schwarzer: Bilo je teško, ali ja sam uvijek spreman uskočiti u igru

Liga prvaka, polufinale:

Atletico - Chelsea 0:0

Komentara 2

Avatar CHOW
CHOW
22:50 22.04.2014.

he he Rizlman najbolje da ce takvog stručnjaka poput tebe pitati kako treba igrati, pogotovo sad kad je ulog velik.

RI
Rizlman
21:45 22.04.2014.

Ovaj Chelsea treba izbaciti i zabraniti im da igraju europske kupove pa nek tamo u engleskoj ligi igraju bunker s 9 igrača iza lopte i čine svaku utakmicu ružnom i teškom za gledanje. Ono kad su prije dvije godine osvojili ligu prvaka najveća je sramota u povijesti nogometa. I nema Mourinho veze s tim, njima tko god da je trener oni ubijek igraju istu ružnu, dosadnu bunkerašku igru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije