Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLED - NENAD BJELICA

Atletico ne igra ružno, zaslužio je i on naslov

Real Madrid - Atletico
Foto: Reuters
1/6
29.05.2016.
u 19:15

Iskreno, navijao sam za Atletico, zbog toga što volim Simeoneov nogomet, i zato jer sam uživo pratio njegove treninge i učio. A i djeca mi navijaju za Atletico.

Najpravednije bi bilo da je završilo neodlučeno, ali tog rezultata u finalu Lige prvaka nažalost nema. Jedanaesterci su uvijek lutrija, tu često ne pobjeđuju bolji.

Vratar Atletica Jan Oblak branio je vrhunski ove sezone u Ligi prvaka, ali u ovim 11-ercima u finalu bio je vrlo loš, uopće nije mogao pročitatu u koju će stranu pucati realovci.

Atletico je iznenađujuće loše ušao u utakmicu, ustvari cijelo to prvo poluvrijeme nije bio na svojoj uobičajenoj razini. Dok su igrali u sistemu 4-4-2 prekasno su stizali u duele, realovac Casemiro ih je promjenom strana stalno tjerao da puno trče, a bili su i loši prema naprijed.

No, Simeone je sjajno u poluvremenu izmijenio sustav igre u 4-3-3, time je Atletico postao puno opasniji, prvo je izjednačio, pa zamalo i pobijedio. Utakmica je bila čvrsta, ali dostojna finala, vrlo uzbudljiva jer Real je imao priliku povesti 2:0, a na kraju se spašavao.

Fascinantno je opet bilo gledati koliko trče igrači Atletica, pretrčali su 10-12 kilometara više od Reala. Koliko su oni fizički besprijekorni pokazala je slika potkraj utakmice kada su se gotovo svi igrači Reala primali za bolne mišiće, a tek malo koji igrač Simeoneove momčadi.

Iskreno, navijao sam za Atletico, zbog toga što volim Simeoneov nogomet, i zato jer sam uživo pratio njegove treninge i učio. A i djeca mi navijaju za Atletico.

Žao mi je Atletica, odigrao je odličnu sezonu, bio sam uvjeren da će ovo drugo finale pobijediti. No, opet je presudila ta individualna kvaliteta Realovih nogometaša, tako da je bilo uzalud Atleticovim igračima što su nadtrčali suparnika.

Uoči finala bilo je mnogo komentara da Atletico ne zaslužuje sa svojim nogometnim stilom biti prvak Europe, ali ja se s tim ne slažem. Pa statistika je pokazala da su oni u ovoj utakmici imali veći posjed lopte od Reala.

A to što to nisu uspjeli protiv Barcelone u četvrtfinalu i Bayerna u polufinalu stvar je toga što je njihov trener Simeone bio svjestan da napadačkom igrom njih ne može pobijediti, pa je prilagodio taktiku, i uspio ih proći.

Na ovoj utakmici najviše me oduševio Caemiro, bio je najbolji i ofenzivno i defenzivno. Naš Luka Modrić također je bio sjajan, sigurno među 3-4 najbolja realovca. Opet je bio uobičajeni Luka koji ne griješi, koji jako dobro stoji na terenu.

Radio je jako puno u defenzivi, pokrivao leđa ofenzivnom trojice Bale - Benzema - Ronaldo. Zato nije niti imao mogućnosti da više napravi prema naprijed, no u nekoliko navrata maestralno je iznio loptu.

Što se tiče Ronalda, vidjelo se da je u zadnje vrijeme imao problema s ozljedom. No, opet je pokazao da uglavnom te TOP utakmice ne odigra u najboljem izdanju. Ali, kako god bilo, zabio je taj odlučujući jedanesterac, a to nije lako.

>>Kovačić o odlasku iz Reala: Sve je moguće, zaljubljen sam u Milano

Komentara 2

SA
Savec
21:07 29.05.2016.

Atletico je bio bolja momcad. Primili gol iz zaleđa i promasili jedanesterac u regularnom dijelu.Real nije pokazao nista, pogotovo u drugom dijelu.

ED
Edomajka
21:23 29.05.2016.

Ne znam kako je Atletico zasluzio, ako je dosao do finala pomocu sudaca i protiv Bayerna i protiv Barcelona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije