Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaboravite čaroliju

Danas je nogomet 'atletiko'. Zato je Luka Modrić velikan

Modrić
Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL
1/8
30.05.2016.
u 23:00

Pitanje je hoće li Simeone dosanjati jednom ono što mu vjerojatno pripada jer on je sad možda i najbolji trener u Europi

Kompleks manjeg kluba, nesreća, neko prokletstvo ili nešto sasvim peto, ali Atletico je zaista, nije puka fraza, zaslužio europsku krunu – izbacio je Barcelonu i Bayern, a Real su držali za vrat.

U trenutku kad je Clattenburg označio kraj i pokazao na jedanaesterce činilo se da će tako i biti. Crni lord Lige prvaka Diego Simeone krenuo je mahinalno prema crveno-bijeloj tribini kao da će je tog trenutka povesti u rat. Sjetili smo se Beča i Fatiha Terima, velikog motivatora, Atletico je bio u psihološkoj prednosti.

Ulio sigurnost pucačima Reala

I sve je uspio Cholo “nabrijati“ osim svog vratara, Slovenca Jana Oblaka. Čudesan je bio dobar dio sezone, skinuo je mrtvaca na startu finala, ali na jedanaesterce se valjao po podu bez ikakvog plana, ulio je sigurnost pucačima Reala koji su ga brzo snimili – niti čita, niti čeka.

Pitanje je hoće li Simeone dosanjati jednom ono što mu vjerojatno pripada jer on je sad možda i najbolji trener u Europi, čovjek koji je veća zvijezda od bilo kojeg svojeg igrača, što se vidjelo i na ulicama Milana.

Dobar dio navijača Atletica nosio je dresove sa Simeoneovim imenom i brojem 14, a neki su imali iscrtan i njegov lik sa sloganom “Oko zalaganja nema pregovaranja”.

Istina, pokazao je Atletico da zna dobro napasti, ali ostaje dojam o momčadi fajtera, neumornih radilica, koja poput udava guši žrtvu i ubija je s jednim ili dva smrtonosna ugriza. I da Zidane nije imao Luku Modrića i Casemira da se nose s njima trkom, Real bi bio izbušen.

Često mi kažu da u Lukinoj igri ne vide ništa spektakularno i s tim se sa strane nogometne romantike za kakvom čeznemo i mogu složiti. No, Liga prvaka i njen finale danas su spektakularniji po kulisi i imenima nego po potezima. Vrijeme rolanja, driblinga i guranja kroz noge je prošlo, opstaje samo onaj tko može besprijekorno izvršiti zadatak na dijelu terena koji mu pripada.

Nogomet je danas bliže atletskom desetoboju nego poeziji s loptom, a igrači su poput kontrolora leta – najbolji je onaj koji nikad ne pogriješi.

U tom smislu naš je Luka savršeni nogometaš novog vremena, prva osovina Realove igre, netko tko nema pravo zakazati poput Ronalda, Balea i Benzeme, udarnog trojca koji, budimo realni, u 120 minuta nije konkretno donio ništa – akciju za gol odradili su Kroos i Sergio Ramos.

Šahovski velemajstor na travi

Ono što je veliki Fabio Capello rekao za Zvonimira Bobana “on je najpouzdaniji vezni igrač kojeg sam trenirao”, jednog bi dana Zidane mogao ponoviti za Modrića. Slična im je zapravo i sudbina. I Boban i Modrić otišli su iz Dinama u svijet kao fantazisti, a proslavili se kao “pokrivači terena od 16 do 16” s tek povremenom dozvolom da uđu u šesnaesterac.

Slično im je još nešto – teško se u vremenu između Bobana i Modrića sjetiti igrača koji je u tako velikoj momčadi pokretima ruku i govorom raspoređivao suigrače. U tom smislu Modrić je šahovski velemajstor na zelenoj travi.

Baš kao što je bio i naš milanski Zorro.

Komentara 10

JT
Jedan_tamo
00:21 31.05.2016.

Luka modric nosi igru Real Madrida. Svih 11 su vazni, a ne samo onaj ko zabija ili asistira, pre-asistencije su u najmanju ruku isto tako vazne. Luka je radilica. Zasto? Zato jer je jednostavno toliko tehnicki jak, da tamo gdje je najvaznije stvara prevagu.

NI
nidjomidjo
12:15 31.05.2016.

Modrić može osvojiti još 10 Ligi prvaka, ali nikada neće imati igračku karizmu jednog Bobana, Šukera ili Prosinečkog. Kad završi karijeru po kojem potezu ili po kojoj utakmici ćete se sjećati Luke Modrića?

RI
ribar110
23:13 30.05.2016.

Ajme majko ma sto ovaj pise trljam oci u nevjerici.....zorro,sahovski velemajstor ma sto se i za ovo dobije placa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije