Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret s Bayernom

Ancelotti: Odluka o nastupu Ronalda na dan utakmice

Real Madrid players Cristiano Ronaldo (L) and Gareth Bale run during a training session at Real Madrid's Valdebebas training grounds outside Madrid April 22, 2014. Real Madrid will play Bayern Munich in their Champion's League semi-final first leg soccer
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
23.04.2014.
u 10:00

Real ima najbolje igrače. Isključite li se na 10 minuta, mogu vam utrpati tri komada, kazao je igrač Bayerna Arjen Robben

Premda su Gareth Bale i Cristiano Ronaldo jučer trenirali, trener Reala Carlo Ancelotti naglasio je da neće riskirati s obojicom u prvoj utakmici s Bayernom. Ozbiljnije je očito stanje još nezaliječenog Ronalda...

– Nećemo ići u rizik, jer o ulasku u finale neće biti odlučeno u Madridu. Testirat ćemo Cristiana na dan utakmice i onda odlučiti o njegovu nastupu – kazao je Ancelotti, koji je do polufinala Lige prvaka već eliminirao dva njemačka predstavnika, Schalke i dortmundsku Borussiju.

Prvi strijelac Lige prvaka (14 pogodaka) Cristiano Ronaldo posljednju je utakmicu odigrao 2. travnja, upravo protiv Borussije u Madridu.

Guardiola crna mačka

Kao potencijalni kandidat za trenera Manchester Uniteda, ne osvoji li Ligu prvaka ili španjolski naslov s Realom, Carlo Ancelotti osvrnuo se i na otkaz Davidu Moyesu.

– Žao mi je Moyesa, ali to je život nogometnog trenera. Ponekad vam ne ide dobro pa dobijete otkaz. Siguran sam da će Moyes dobiti novu priliku u nekom klubu. Pomalo sam iznenađen takvom odlukom jer Manchester United obično to ne radi – kazao je Ancelotti.

Osim što je Bayern izbacio Real u polufinalu 2012. godine (na jedanaesterce), i trener Bavaraca Josep Guardiola je za Real crna mačka. Španjolac je s Barcelonom eliminirao galacticose u polufinalu 2011. godine i otišao do kraja svladavši u finalu Manchester United. Obojica trenera do sada imaju po dva naslova u Ligi prvaka.

Bayern je od 2010. godine već tri puta igrao u finalu, dok Real u toj fazi natjecanja nije bio još od 2002. godine. Usto, Bayern ima priliku postati prvi koji će obraniti naslov u Ligi prvaka.

– Real ima najbolje igrače. Ako u utakmici imate desetominutno razdoblje u kojemu se isključite, možete primiti tri pogotka. Mnogo će se tražiti od nas, a više nismo favoriti. Naravno da želimo ponovno osvojiti Ligu prvaka, ali u polufinalu se svašta može dogoditi. Real je bez sumnje najopasniji suparnik s kojim igramo ove sezone – kazao je najbolji igrač Bayerna Arjen Robben.

Real postigao 32 pogotka

Bayern u međusobnom omjeru u polufinalnim ogledima vodi protiv Reala čak s 4-1. Ove sezone Real je postigao više pogodaka (32-24), a ostali statistički pokazatelji uglavnom su na strani Bayerna: posjedovanje lopte (65-54), šutevi (195-165), šutevi u okvir (128-101), udarci iz kuta (74-47), naravno i dodavanja (7913-6794)...

>> Real favorit u prvoj, Bayern za prolaz, na Mandžukićev gol 2.80, Lukin 7.50

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije