Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Žvakanjem gume za žvakanje ujutro održat ćete vitkost

žvakaća guma
Arhiv VL-a
02.11.2009.
u 10:20

Žvakanje žvakaće gume ujutro smanjuje energetski unos tijekom ručka oko 70 kcal, a navodno smanjuje apetit tijekom cijelog dana.

Žvakanje je najgori neprijatelj vitke linije, ali ne i ako žvačete – žvakaću gumu. Ona bi mogla postati idealan saveznik za vitkost. Jer, žvakanje žvakaće gume tijekom jutra smanjuje energetski unos tijekom ručka oko 70 kcal, dokazali su nedavnom studijom američki znanstvenici sa sveučilišta na Rhode Islandu. Sat vremena žvakanja u trima serijama po 20 minuta – prije doručka i dva puta prije ručka – pridonosi potrošnji dodatnih pet posto energije, objavio je FoodQualitynews.com.

Prema nekim navodima smanjuje i apetit cijelog dana te pridonosi općenito boljem osjećanju. Uzrok su ovom mehanizmu signali potaknuti radom žvačnih mišića, koji dolaze do određenih moždanih dijelova zaslužnih za stvaranje osjećaja sitosti.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
11:05 02.11.2009.

Da samo su zaboravili da žvakanje žvakače gume izaziva želudac na lučenje želučane kisline ona služi da se hrana rastvori a ako nema hrane može izazvati čir na želucu pa ako več hočete žvakati žvakaču onda bar nešto prije pojedite. Drugi problem je kakve kemikalije se stavaljaju u te žvakače naprimjer jedan od tih kemikalija povečava rizika od moždanog kapi.

TO
tomash
10:46 02.11.2009.

Netko je dobio stipendiju za doktorski studij od tvornice žvakačih guma? Vani si rijetko tko moze priustiti sam platiti doktorat, pa onda dobijemo ovakva istrazivanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije