Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li znali?

Znate li za što služi mali džep u velikom na trapericama?

Thinkstock
09.12.2023.
u 12:09

Osmislio ga je Levi Strauss, ikona američkog brenda trapera.

Gotovo svaki model traperica na sebi ima mali džep koji se zapravo nalazi unutar velikog džepa, ali ljudi ga danas ne koriste i uopće ne znaju njegovu funkciju. Kako prenosi Reader's Digest, taj džepić nije beskoristan i nije tu samo za ukras. Levi Strauss, ikona američkog istoimenog brenda trapera, osmislio je taj džep još davne 1800. godine – za sat!

Kauboji su u to doba nosili satove na lancu, a većinom su ih čuvali u prslucima, gdje su ih znali oštetiti. Kako se to ne bi više događalo, Levi je smislio ovaj džepić na hlačama.

VEZANI ČLANCI:

 


Mnogi će savjetovati da i danas u njemu držite neke sitnice koje ne želite izgubiti ili uništiti, poput kovanica ili nakita.

Koliko često zapravo treba prati traperice?

Ključne riječi

Komentara 5

MA
maki69
17:49 09.12.2023.

za kurton

Avatar Bell940
Bell940
14:53 09.12.2023.

Za sitnu lovu!

LO
Lokislav
02:12 10.12.2023.

Ne znam koliko moraš biti bedast za ovakvo nešto napisati? “Kauboji” su u to doba nosili satove na lancu.” ??? “Kaubojima” odnosno sirotinji koja je lutala po Kaliforniji za vrijeme zlatne groznice trebao je džepić za sat, da sat ne ne bi vidjeli indijanci i maznuli im ga, jer je i jednima i drugima bilo jako važno koliko je sati da ne zakasne u saloon na happy hour. I onda je Levi Strauss za..bo indijance s tim džepićem, pak su pop..dili i počeli napadati kauboje ne bi li ušićarili skriveni sat, a onda su pop..dili i kauboji i to je bio početak istrebljivanja indijanaca od strane bljedolikih kauboja. I sve zbog džepića!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije