Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajne upute

Znate li kako vezati kravatu? Naučite u svega nekoliko minuta!

Kravata
VL
30.10.2021.
u 07:00

Kravata je temelj svakog odijela i svečanog izgleda, ali ponekad može biti pravi problem brzo je zavezati

Koliko puta vam se dogodilo da žurite na svadbu, posao, susret s lijepom ženom, a kravatu nikako ne možete savršeno zavezati? Donosimo vam kratki priručnik kako naučiti vezati kravatu u svega nekoliko minuta.

Započnite s kravatom okrenutom šavovima prema dolje i stavite je oko vrata te pritisnutom uz tijelo, a zatim prilagodite dužinu krajeva tako da deblji kraj povučete prema dolje dok se tanji kraj ne nalazi oko vašeg prsnog koša.

Uzmite tanji kraj kravate i pomaknite ga prema suprotnom prsnom košu, a deblji kraj zatim prebacite preko tanjeg tako da na prsima stvorite X. Jednom rukom primite čvorište u kojem se tanji i deblji krajevi kravate križaju - tamo ćete napraviti završni čvor i taj čvor držite cijelo vrijeme.

Govore tiše, gledaju u stranu, dodiruju kosu ili kravatu? Lažu vam!

Kravata
1/2

Kako biste kravatu vezali, jednostavno uzmite deblji kraj te ga provucite kroz donju stranu rupe tako da ponovno padne ispred vas. Deblji kraj ćete zatim ponovno uzeti u jednu ruku te ga pomaknuti u stranu, a onda provući ispod cijelog čvora na drugu stranu vaših prsa.

Nakon što ste kravatu pomaknuli na drugu stranu prsa, ponovno je uzmite u ruku i provucite kroz rupu s gornje strane. Nemojte se bojati nakon svakog koraka povući kravatu kako biste je zategnuli,

Deblji kraj kravate zatim ponovno prebacite preko čvora, ali prije svega - jedan prst ruke koja drži čvor stavite na vrh čvora i preko njega prebacite kravatu. Kravatu ponovno provučete kroz donju stranu rupe tako da strana bez šavova bude okrenuta prema van, a zatim je provucite kroz rupu na čvoru koju ste napravili sa svojim prstom.

Deblji kraj povucite do kraja, tako da čvor bude čvrst, ali pazite da ne izgubite tanji kraj kravate u procesu. Pritisnite kraj čvora i razdvojite krajeve iznad njega kako bi formirali pravilan oblik kravate, a kako biste završili vezanje, primite tanji kraj jednom rukom te deblji drugom pa povucite tanji kraj prema dolje i deblji prema gore.

Spustite ovratnik košulje, popravite kravatu da izgleda uredno i zakopčajte posljednji gumb na košulji.

Detaljni postupak vezanja kravate pogledajte u videu:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
17:16 30.10.2021.

"...Kako biste kravatu vezali, jednostavno uzmite deblji kraj te ga provucite kroz donju stranu rupe tako da ponovno padne ispred vas. Deblji kraj ćete zatim ponovno uzeti u jednu ruku te ga pomaknuti u stranu, a onda provući ispod cijelog čvora na drugu stranu vaših prsa. Nakon što ste kravatu pomaknuli na drugu stranu prsa, ponovno je uzmite u ruku i provucite kroz rupu s gornje strane. Nemojte se bojati nakon svakog koraka povući kravatu kako biste je zategnuli, Deblji kraj kravate zatim ponovno prebacite preko čvora, ali prije svega - jedan prst ruke koja drži čvor stavite na vrh čvora i preko njega prebacite kravatu. Kravatu ponovno provučete kroz donju stranu rupe tako da strana bez šavova bude okrenuta prema van, a zatim je provucite kroz rupu na čvoru koju ste napravili sa svojim prstom. Deblji kraj povucite do kraja, tako da čvor bude čvrst, ali pazite da ne izgubite tanji kraj kravate u procesu. Pritisnite kraj čvora i razdvojite krajeve iznad njega kako bi formirali pravilan oblik kravate, a kako biste završili vezanje, primite tanji kraj jednom rukom te deblji drugom pa povucite tanji kraj prema dolje i deblji prema gore. ..."___Ma sve jasno 🤣...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije