Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao..

Znate li kako je čokoladica Snickers dobila ime? Povezano je s - konjem!

Unsplash
24.08.2023.
u 07:00

Snickers je lansiran u SAD-u 1930. godine, a supružnici Frank i Ethel bili su osnivači kompanije Mars, koja se i danas bavi proizvodnjom slatkiša

Jedna od bezvremenskih i vrlo popularnih čokoladica je Snickers koji se na našim policama nalazi još od šezdesetih godina prošlog stoljeća, iako je u početku bio poznat pod drugim imenom - Marathon, piše Mirror.

Snickers je lansiran u SAD-u 1930. godine, a supružnici Frank i Ethel bili su osnivači kompanije Mars, koja se i danas bavi proizvodnjom slatkiša. Znate li odakle je legendarna poslastica s karamelom i kikirikijem dobila svoje jedinstveno ime?

VEZANI ČLANCI:

Naime, čokoladica je dobila je ime po omiljenom konju Ethel i Franka Marsa. Uložili su u zemljište i kupili farmu za uzgoj konja nakon što su otvorili svoju uspješnu tvrtku Mar-o-Bar koja je stvorila poznatu čokoladicu Milky Way. U to je vrijeme planirali su napraviti novu čokoladicu i pustiti je u proizvodnju bez imena, a onda je jedan od njihovih omiljenih konja, Snickers uginuo, pa je čokoladica tako dobila ime po konju.

U početcima, Snickers se prodavao za samo pet centi u  Chicagu. Unatoč uspjehu čokoladice, rukovoditelji u Ujedinjenom Kraljevstvu bili su zabrinuti za naziv Snickers koji podsjeća na naziv 'gaćice' u Velikoj Britaniji.  Ethel i Frank zato su na kraju ime Snickers, za čokoladice koje se prodaju samo u Velikoj Britaniji, zamijenili imenom 'Marathon Bar'. Međutim, to nije potrajalo dugo i vratili su se originalnom imenu 'Snickers'.

Znate li od čega je napravljena popularna čokoladica KitKat? Ovo sigurno niste znali! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije