Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Žene sporije shvaćaju viceve, ali u njima više uživaju

sreća
01.02.2010.
u 14:00

Znanstvenici su testirali deset muškaraca i deset žena kojima su pokazivali karikature. Ispitanici su ih morali rangirati po tome koliko su smiješni.

Ako ženi ispričate vic i ona vas blijedo pogleda, ne očajavajte. Ona samo treba nešto vremena da bi ga razumjela, ali kad jednom prasne u srdačan smijeh, to će biti vrijedno čekanja. Znanstvenici su, naime, otkrili da su žene sporije od muškaraca u razumijevanju viceva, ali više uživaju u njima kad ih shvate.

Žene više upotrebljavaju mozak kako bi procesuirale dosjetke, a imaju manja očekivanja od njih. Ali, kad im dosjetka jednom sjedne, ona im donosi više užitka. Istraživači su testirali deset muškaraca i deset žena kojima su pokazivali karikature. Ispitanici su ih morali rangirati po tome koliko su smiješni. Za vrijeme tog procesa skeniran im je mozak da bi se utvrdilo koji dio mozga i koliko dugo reagira na šale. Snimke mozga muškaraca i žena bile su vrlo slične, ali su žene upotrijebile različiti dio mozga, onaj koji je odgovoran za jezik. Muškarci više koriste humor kako bi kritizirali jedni druge i uspostavili dominaciju, a žene kako bi održavale vezu i poboljšale odnose.

Ključne riječi

Komentara 1

BT
bili-tartuf
17:37 01.02.2010.

..da,.. i neke bijonde, skpocáju vic..tek drugi dan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije