Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godine nose prednost

Zaboravite na pokušaje brisanja godina, nosite ih sa stilom

ljepota2
Style.com/Arhiva VL
29.03.2011.
u 08:45

Od prekrasne zategnutosti do prvih estetskih zahvata - žene drže do svoje kože, linije i odijevanja

S četrdeset godina nipošto ne možete izgledati svježe i mladoliko kao prije dva desetljeća. Zaboravite na tretmane i skupocjene kremice, hlače s lateksom, štikle i kratke jaknice jer je to, budimo realni, uzaludna misija. Umjesto da izgledate mladoliko, zanosno i svježe, dobit ćete suprotan učinak te izgledati – jeftino!

Mladost je lijepa, a zrele su godine zlatne

No, nemate baš nikakva opravdanja u 40-oj izgledati zapušteno. Svaka životna dob ima svoju njegu i modu, a na ženama je koje drže do sebe da svoje godine nose što bolje mogu. U dvadesetima je koža prekrasno zategnuta, a najveću brigu zadat će vam tu i tamo zalutali prištić. U 30-ima naziru se prve lepezice bora. Dobro je dok se tješite da su to bore smijalice. No ipak, njegujte ih jer lipide ne možete nadoknaditi smijehom. U 40-ima je teško održati njegovanu kožu ako ne uložite u kvalitetniju kremu. Smijalice više nisu usamljene, a tonus kože vidljivo i nepovratno “tone” pa je ovo vrijeme za kolegan i elastin – ali samo na licu.

20-e - njega i redovito čišćenje 
Najgore što vam se u ovoj dobi može dogoditi jest nezgodan prištić. Koža je savršena do te mjere da želite da takva ostane zauvijek. Nemoguća misija. Zato izaberite hidratantne kreme, njegujte je i čistite ne bi li takva ostala što dulje.

Izgradite svoj stil na vrijeme
Čini se da je mladost vrijeme kada sa sobom možete učiniti što god želite. Ipak, definirajte svoj stil i njegujte ga. Koliko god buntovni bili, prihvatite savjet majke.

Izbjegavajte tešku šminku Nježni zemljani i ružičasti tonovi iz Chanelove palete odličan su izbor za mlada lica svježa sama po sebi. Tešku šminku valja izbjegavati, a ten njegovati od rane dobi.

Vide se rezultati njege 
Napokon se vidi sve što ste dosad napravili za svoju kožu. Uloženo vrijeme u njegu, vježbu mišića lica te hidrataciju pedesete će učiniti sjajnim odrazom zdravog izgleda. Izbjegavajte 
tešku šminku

Kandidatkinja za kraljicu stila
Blake je modne kritičare osvojila mladenačkim stilom i kombinacijama stilova; jednostavnih krpica s pokojim skupim dizajnerskim komadom. Chanelova torbica i Blake savršeno su se složile.

30-e - zbogom lipidi, dajte zamjenu Ovo su godine kada koža počinje izgledati – zrelo. Dragocjenih lipida koji su se donedavno stvarali kao na traci sve više manjka. Mjestimično suha koža “zove” na ulaganje u kvalitetne kreme. Neka to budu one sa zaštitom od UV zraka.

Znate što i kako s oblinama 
Linija vam je savršena i jasno znate koje obline i kako istaknuti. Za vas su strukirane haljine koje možete kombinirati s balerinkama, ali i vrtoglavim potpeticama.

Sve vam dobro stoji...Dnevne kombinacije spoj su ležernog odijevanja i profinjene elegancije. Možete si podjednako priuštiti široke suknje i traperice s vječnim bijelim košuljama. Oprez, torbe će vam “rasti”!

Uživajte u najljepšim godinamaDo ove ste dobi sasvim sigurno svladali tajne dobrog šminkanja, ali i prikrivanja. Znate i koje vam boje pristaju. Korektor više ne služi za prištiće nego za podočnjake.

40-e - kad smijalice više nisu same
Bore smijalice oko očiju više nisu usamljene, a tonus kože vidljivo pada. Stoga je ovo vrijeme za kolegan i elastin – ali samo na licu. Hijaluronska kiselina dobrodošla je u kremama, a birajte one koje sadržavaju anti-age sastojke.

Hrana, vježbanje i tretmanI
Neumoljiv biološki sat otkucava i u ovim godinama metabolizam polako usporava. Pripazite na prehranu i ozbiljno razmislite o nekoj rekreaciji i intenzivnijem tretmanu.

Haljine "a-kroja" laskaju figuri
Moda još igra važnu ulogu u vašem životu. Nipošto ne odustajte od toga. Mrvicu produžite suknje, neka pokriju barem polovicu koljena. Haljine “A-kroja” odlično vam pristaju i laskaju figuri.

Vide se rezultati njege 
Napokon se vidi sve što ste dosad napravili za svoju kožu. Uloženo vrijeme u njegu, vježbu mišića lica te hidrataciju pedesete će učiniti sjajnim odrazom zdravog izgleda.

50-e - hormoni čine svoje
Kirurški i oni manje invazivni zahvati ne moraju nužno naći poklonice među ženama u zreloj dobi. Mnoge njeguju svoj zreli izgled i decentnom kvalitetnom šminkom ostavljaju dojam svježine, što često ne polazi za rukom ni mlađima.

Ah te neugodne pjege
Menopauza i gubitak estrogena u 50-ima uzrokuje gubitak čvrstoće i isušivanje te prve hiperpigmentacijske mrlje po licu, vratu i dekolteu. Doskočite im na vrijeme!

Sjedine su strogo zabranjene Zlatni će vas pramenovi pomladiti kao i kraća ležernija frizura. Ovo je vrijeme u kojem još možete nositi zlatne detalje poput mokasina ili sandalica. Kombinirajte ih s trapericama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije