Zaboravite bakalar, jadranske lignje su novi hit
Tradicija se održava tako da se na Badnjak jede riba, posljednjih godina najčešće bakalar. Za one koji bakalar ne vole ili im je već dosadio, izbora itekako ima
Komentari 5
Bakalar se za Badnjak vjerojatno jede u krajevima uz more. U kontinentalnim dijelovima Hrvatske jedu se riječne ribe, uglavnom šaran - kao fiš paprikaš (najbolje od nekoliko vrsti ribe, ako se mogu nabaviti) sa širokim rezancima, te pohani ili pečeni, uz salatu od krumpira. Također jako fina i posna jela, primjerena Badnjaku.
polentu uz ribu sam prvi put vidjela kod talijana, a ja ju radim sa mediter. zacinima i rezem u krugove ili snite. lijepo za oci (crveno i zeleno unutra), a jos bolje za nepce. u austriji pak je tradicija kiselo zelje i kobasa za badnjak. to uzivaju bas tzv. bogatiji ljudi.
ja bum burek sa plodovima mora hahahahahaa
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Zaboravio sam na bakalar i to već godinama. U zamjenu, pripremim paštetu od inčuna i sardela, naravno začinjena češnjakom, slanom sardelom,maslinovim uljem i komadićima crnih maslina i tunjevine. A kao drugo dovoljni su pečeni šnjuri ili pak punjene lignje, madaa dajem pun kredit receptu iz ovog članka. Na Badnjak je najvažnije osjetiti mirise djetinjstva i i nije samo bakalar koji nam to pruža.