Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvalitetan seks

Za bolji i duži užitak u krevetu: Isprobajte ovih sedam seks poza!

shutterstock
31.01.2024.
u 20:40

Neke poze su vam već dobro poznate, a neke možda malo manje

U dobrom seksu više se radi o kvaliteti nego o kvantiteti, ali može biti frustrirajuće kada se vaša zabava prekine – čak i ako je to zbog orgazma. Ne postoji fiksno vrijeme koje predstavlja preuranjenu ejakulaciju, a sve, od onoga što vam je na umu do toga koliko je vremena prošlo od vašeg posljednjeg seksa, može utjecati na izvedbu. Međutim, ako vi ili vaš partner želite da se stvari odvijaju ležernijim tempom, postoji mnogo stvari koje možete učiniti, prenosi Metro.

Prvi korak je sagledati glavni uzrok i koliko često završavate 'rano'. To može biti jednostavno poput izbjegavanja alkohola ili masturbacije nekoliko sati prije. Ili, možda postoje dublji psihološki problemi kao što je seksualna trauma, u kojem slučaju je najbolje posjetiti svog liječnika opće prakse kako biste saznali koje su mogućnosti liječenja dostupne. Tada možete početi razmišljati o samom seksu, eksperimentirajući s položajima i tehnikama koje vam pomažu da polako dođete do nevjerojatnog orgazma. 

VEZANI ČLANCI:

Stručnjakinja za seks i veze, Charlotte Johnson, iz Mega Pleasure komentira: 'Istraživanje i eksperimentiranje s različitim seksualnim položajima može biti neprocjenjiv aspekt seksualne intimnosti i osobnog rasta. Omogućuje pojedincima i parovima da se oslobode rutine i otkriju nove senzacije kako bi potencijalno dulje poboljšali svoja seksualna iskustva'. Kako bi vam pomogla da oborite svoje osobne rekorde u spavaćoj sobi, Charlotte je odabrala sedam seks poza koje vam mogu pomoći da dulje izdržite u krevetu.

Yab-Yum pozicija: 'Ovaj položaj u seksu izvrstan je način za zbližavanje i intimnost s partnerom', kaže Charlotte. U ovoj pozi partner sjedi na podu prekriženih nogu, a partnerica sjedi na njemu tako da je okrenuta licem prema partneru i obgrli ga nogama. To omogućuje partneru da dublje prodire, dok blizina i kontakt očima pojačavaju osjećaje.

Pozicija 'križa': Kako bi došao u položaj križa, partnerica leži malo na boku, s partnerom koji prodire okrenut prema gore iza nje, dva tijela stvaraju križ. 'Budući da ovaj položaj smanjuje puno pokreta potiska, može stvoriti intenzivan i izniman užitak', kaže Charlotte. Također ostavlja slobodne ruke partnerice tako da joj omogućuje da se stimulira ili miluje tijelo svog partnera.

Stajaće ovacije: Seksualna poza zvana 'stajaće ovacije' prikazuje partnericu koja leži ravno na površini s nogama okomito u zraku. Nakon toga, partner ustaje, postavljajući se između nogu svoje partnerice. Charlotte kaže: 'Ovaj je položaj savršen je za postizanje najduljeg vremena uzbuđenja jer je vrlo ugodan za oboje i stoga se može prakticirati dulje vrijeme'.

VEZANI ČLANCI: 

Klečanje: Vrlo sličan stojećem ovacijama, u ovom položaju partnerica također leži na leđima, ali sa stopalima ravno na prsima partnera koji prodire dok kleči, a ne stoji. Budući da su noge partnerice savijene, to mijenja pokrete jer bi se mogli početi osjećati neugodno. Međutim, to zapravo smanjuje šanse za vrhunac i daje vam više vremena za uživanje.

Stisnuta misionarka: Baš kao i pouzdani misionarski položaj, i ovaj ovisi o tome kako pomičete tijelo. Zamislite manje guranja i više stiskanja kako biste pojačali užitak – i odličan je za pogađanje ženske G-točke, koja se obično nalazi na prednjem dijelu vagine.

Sjedenje na prijestolju: Baš kao što zvuči, ovaj položaj uključuje partnera koji sjedi na stolcu ili nekoj površini, dok je partnerica sjedi u njegovom krilu, okrenuta leđima. 'Partnerica je u stanju preuzeti kontrolu nad ovom situacijom i koristiti svoje bokove da uđe onoliko duboko koliko želi', kaže Charlotte. Partner se može čvrsto držati kako bi povećao bliskost ili koristiti slobodne ruke za istraživanje.

Lijeni pas: Ovo je zaokret poznatog doggy-style položaja, ali s puno ljenijim pristupom. U biti podrazumijeva isti položaj kao i pasji, ali položen na krevet ili ravnu površinu, pojačavajući penetraciju i pojačavajući stimulaciju. Omogućuje vam šaputanje slatkih riječi na uho vašeg partnera i odličan je izbor za opušteni jutarnji seks.

O ovim stvarima muškarci i žene zapravo razmišljaju tijekom seksa, tvrdi istraživanje! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije