Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUĆNI LJUBIMCI

Vlasnici mačaka pametniji od onih koji preferiraju pse?

pas
Martina Berger Bedić
06.02.2010.
u 16:30

Otkriveno je dakle da oni koji imaju diplome češće za ljubimce odabiru mačke, što se doduše pripisuje dugim radnim satima i samim time nemogućnošću odlaska na duge šetnje koje pas kao ljubimac zahtijeva.

Poznato je kako se vlasnici kućnih ljubimaca dijele na one koji vole pse i oni koji preferiraju mačke, i obično se u stavovima postavljaju baš kao i njihovi mezimci kada se negdje sretnu. Ako je vjerovati znastvenicima, jedni od njih su opravo stekli zavidnu prednost.

Naime prema istraživanjima Sveučilišta Bristol vlasnici mačaka su pametniji od vlasnika pasa. Otkriveno je dakle da oni koji imaju diplome češće za ljubimce odabiru mačke, što se doduše pripisuje dugim radnim satima i samim time nemogućnošću odlaska na duge šetnje koje pas kao ljubimac zahtijeva.

Istraživanje je popratila i studija kojom je utvrđeno kako oko 26 osto kućanstava u Britaniji ima mačke kao ljubimce dok ih je 31 posto za najbolje prijatelje odabralo pse, a čak sedam posto obitelji ima i psa i mačku u svom domu. Primjećeno je kako obitelji s malom djecom u većini slučajeva nemaju ljubimce.

Komentara 4

OB
-obrisani-
17:24 06.02.2010.

molimte te lijepo tvoj članak je bez veze onaj koji dulje radi manje je mudar od onog koji to brže napravi...

AG
Agramer198
17:36 06.02.2010.

Ne znam mene mačke oduvijek iritiraju zato kaj stalno zgledaju samodopadno i kao da znaju nešto što je meni nepoznato.. Još kad me pogledaju sa onim očima u stilu \"ti su budala\"... uuuuh

XL
xlns
17:17 06.02.2010.

Bezvezan članak...koliko puta treba ponoviti da korelacija ne znači uzročno-poslijedičnu vezu. Kao što postojanje etičkog kodeksa VL ne sprječava novinare da naglupim naslovima vrijeđaju pola svojih čitatelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije