Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Uz crijevne bakterije do željene figure

Omni
Foto: Christian Jungwirth
1/4
22.05.2023.
u 07:00

Osobe koje se bore s kilogramima, najčešće pribjegavaju strogoj kontroli kalorija i vježbanju, što je uobičajena preporuka kad se vodi bitka s kazaljkom na vagi.

Ovo je inače provjerena metoda za uspjeh, međutim postoje osobe koje unatoč ovakvom režimu, svoje „ljubavne ručke“ jednostavno ne uspijevaju otopiti. Kako je to moguće? U ovom članku objašnjenje donosi mag. Anita Frauwallner, osnivačica austrijskog Instituta AllergoSan, koji je preko 30 godina centar kompetencije za istraživanje mikrobioma i utjecaja crijevnih bakterija na ljudsko zdravlje.

Crijevne bakterije – temelj dobrog metabolizma

Crijevne bakterije mogu biti uzrok nemogućnosti pokretanja prema željenoj figuri, govori mag. Anita Frauwallner, koja je poznata diljem svijeta kao stručnjakinja za crijeva.

Firmikuti su crijevne bakterije koje su nam osigurale opstanak i preživljavanje još u kamenom dobu na način da su pohranjivale svaku kaloriju čak i iz teško probavljive hrane, kako bismo imali izvor energije za teška vremena, odnosno vremena bez hrane jer nam ona tada nije bila dostupna na svakom koraku. No, i danas kad nam je različita hrana na dohvat ruke, firmikuti u crijevima prionu na posao punom parom te rade ono što najbolje znaju - iskorištavaju svaku mrvicu hranu i pretvaraju je u dodatne masne naslage.

S druge strane, postoji vrsta bakterija naziva „bakteroidi" koji podržavaju put do željene figure: izbacuju višak kalorija stolicom. U zdravoj crijevnoj flori firmikuti i bakteroidi su u međusobno uravnoteženom omjeru 2:1, dok kod osoba s prekomjernom tjelesnom težinom, udio firmikuta može biti višestruko veći - može dosegnuti čak 2000:1.

Kako prepoznati dominaciju debljajućih bakterija

Zbog prisutnosti firmikuta u crijevima, njihovi vlasnici dobivaju znatno više energije iz hrane. Taj „skriveni“ izvor energije može biti odgovoran za dodatnih 15% dnevnog unosa kalorija. To ne zvuči puno, ali se događa dan za danom, tjedan za tjednom, godinu za godinom, do dana kad više ne možete zakopčati omiljene traperice.

Ukoliko primjećujete mali ili nikakav utjecaj zdrave prehrane na tjelesnu težinu ili Vam je poznat jo-jo efekt nakon završene dijete, te mislite da se debljate čak od samog pogleda na hranu, velika je vjerojatnost da u crijevima imate višak debljajućih bakterija, pojašnjava mag. Frauwallner.

Programiranje crijeva prema željenoj figuri

Ukoliko se prepoznajete, ne morate samo prihvatiti ovu neravnotežu u crijevima, već je važno nahraniti svoje laskavce figuri. Ukoliko se omjer bakterija u crijevima dovede u ravnotežu, to nema utjecaj samo na figuru, već i na naše cjelokupno zdravlje. Stoga, mag. Frauwallner savjetuje da programirate svoja crijeva prema željenoj figuri s konceptom u 3 koraka:

1: Uravnotežite crijeva

Ako firmikuti prevladavaju u crijevima, niti najstroža disciplina oko izbora jelovnika ili plana vježbanja neće Vam previše pomoći. Posebno odabrani sojevi bakterija u sinbiotiku OMNi-BiOTiC® metabolic istiskuju te uzročnike nagomilavanja dodatnih kalorija i osiguravaju uravnoteženi odnos bakterija u crijevima, stoga posegnite za ovim znanstveno dokazanim pomagačima.

2: Nahranite svoje „laskavce figuri“

Kako biste povećali količinu bakteroida koji izlučuju šećer iz organizma, nahranite one bakterije koje laskaju figuri jabučnim pektinom, sadržanim u dodatku prehrani OMNi-LOGiC® JABUČNI PEKTIN. Ova vrijedna vlakna imaju svojstvo bubrenja u želucu i crijevima što omogućuje osjećaj veće sitosti te dodatno hrane naše dobre bakterije zadužene za mršavljenje.

3: Otkiselite organizam

Tijekom procesa mršavljenja, uvijek je dobro obratiti pažnju na otkiseljavanje organizma, koje može biti prepreka gubitku kilograma. META-CARE® Basic 3 sadrži vrijedne minerale kalij, kalcij i magnezij, koji potiču rad probavnih enzima, uravnotežuju elektrolite, opuštaju mišiće, uz dodatak ekstrakata mediteranskih biljaka – origana, ružmarina, timijana, kadulje i komorača.

Mag. Frauwallner naglašava da bez obzira na gore navedenu podršku u 3 koraka, ne zaboravite na uravnoteženu prehranu, ali i kretanje kojim ne samo da pokrećete mišiće, već i Vaša crijeva koja tada bolje rade. Put do željene figure ne bi trebao biti kratkotrajan i kratkoročan, već put kojim mijenjate svoje navike, podržavate svoj organizam iznutra i poboljšavate zdravlje, a rezultati koji se vide izvana su samo željena popratna pojava.

Detaljnije o proizvodima:

https://omni-biotic.hr/proizvod/omni-biotic-metabolic/

https://omni-biotic.hr/proizvod/omni-logic-jabucni-pektin/

https://omni-biotic.hr/proizvod/meta-care-basic-3/

Više o ostalim proizvodima Instituta AllergoSan pronađite na www.omni-biotic.hr, a proizvode možete nabaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama te odabranim DM prodavaonicama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije