Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Udvostručio se broj Britanki koje rađaju u tridesetima

ljubav
Reuters/PIXSELL
29.12.2009.
u 16:46

Trend je prozvan “plodnim partnerstvom”, a svjedoči o tome kako žene u tridesetima i četrdesetima često stavljaju trudnoću i bebu ispred kompatibilnosti i ljubavi s partnerom.

Odgađanje roditeljstva u konačnici može doprinijeti bračnom krahu jer se žene i muškarci više brinu o tome kako naći plodnog partnera nego kako se skrasiti uz odgovarajuću osobu.

Rastući trend prozvan “plodnim partnerstvom” bilježi da se samci koji su čekali tridesete ili čak četrdesete da zasnuju obitelj na kraju upuštaju u veze bez ljubavi samo da bi brzinski zasnovali obitelj. Istraživanje provedeno među 3100 muškaraca i žena samaca, donose britanski mediji, pokazalo je da više od trećine bira partnera na osnovi njegove plodnosti, umjesto na osnovi kompatibilnosti. Preciznije, sretne li idealnog partnera, nešto više od 40 posto žena i 30 posto muškaraca, kad bi znalo kako postoji rizik da neće imati nasljednika, dobro bi razmislilo o tome započeti tu vezu ili ne. Više od dvije trećine zabrinuto je i oko toga jesu li sposobni imati dijete posve prirodno i pribojavaju se odgađati to za kasnije zbog mogućih medicinskih komplikacija. Tri četvrtine ispitanika, pak, kaže kako problemi sa začećem mogu dovesti do ozbiljnog razmimoilaženja s partnerom.

Inače, prije dva desetljeća četvrtina britanskih rodilja bila je starija od 30 godina, a sada u toj dobi rađa njih čak 50 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije