Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predivna priča

U Makedoniji su spasili psa kojeg su nazivali čudovištem i tukli: 'Danas je naš nježni div!"

Saving Macedonian Strays
26.11.2019.
u 15:00

Fotografije pokazuju predivnu transformaciju psa kojeg su spasili u malom selu u Makedoniji

Louieja su tukli i nazivali čudovištem bez dlake, tvrdili da prenosi bolesti u makedonskom selu. Ali njegov izgled bio je samo posljedica života jednog lutalice koji nije imao dom. Louieja je spasila udruga Saving Macedonian Strays ili SMS. Mislili su da neće preživjeti, a kamoli pronaći neku obitelj koja će ga prihvatiti s mnogo ljubavi. 

Foto: Saving Macedonian Strays

Ali Louie je uspio i čudesno se oporavio čim je dobio malo pažnje. Ova udruga sa sjevera Makedonije kontaktirala je Elizabeth Bell, koja vodi Penny Jones Animal Hospice, životinjski hospicij u Cumbriji. Ona je odmah došla u Makedoniju i ponudila pomoć da pronađe obitelj za ovog psa kojeg su prozvali nježnim divom

Foto: Saving Macedonian Strays

Foto: Saving Macedonian Strays

Za metro.co.uk je rekla: "Kada su ga spasili, činilo mi se da neće lako pronaći dom, pa sam ja odlučila biti ta koja će se za to pobrinuti. Nije imao dlaku, izgledao je užasno, a sada izgleda poput medvjeda. Bio je jako sramežljiv, što se promijenilo čim se oporavio. Sad je zaigran psić. Zovemo ga nježnim divom."

Foto: Saving Macedonian Strays

Puno su mu pomogli i drugi psi. 

– Jednostavno sam ga pustila da se igra s drugim psima. Veseli psi pomažu onim traumatiziranima više nego što to može učiniti čovjek. Lijepo se prilagodio novom okruženju i vrlo brzo pronašao obitelj – dodaje Elizabeth. 

Foto: Saving Macedonian Strays

Julie Matthews iz SMS-a rekla je da često u njihov život dođu neki psi koje je teško zaboraviti i njihove slike proganjaju ih. 
– Spasili smo Louieja i njegova prijatelja Lennyja još 2017. To su nam dva najtužnija slučaja. Živjeli su u tom nekom malom selu gdje su ih ljudi tukli i mislili da će ih zaraziti nekim bolestima. Nažalost, Lenny nije preživio, ali Louie, kojem je njegova nova obitelj dala ime Ben, ne samo da je preživio već je pas pun ljubavi i vrlo sretan. 

Foto: Saving Macedonian Strays

U Zagrebu je održano prvo internacionalno natjecanje u šišanju pasa: 

 

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar __MAX__
__MAX__
15:43 26.11.2019.

Koja trnsformacije...nevjerovatno. Puno postovanje ljudima koji brinu o zivotinjama.

Avatar marengo2
marengo2
15:31 26.11.2019.

Covjek je najgora zvijer i nesreca koju je ovu prelijepu planetu pogodila. Gora smo napast od najsmrtonosnijih bakterija i virusa. Jer mi uništavamo i nagrizamo i iz vana i iznutra..

LI
liliZG
17:18 26.11.2019.

pa to je zapravo šarplaninac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije