Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li znali?
Povratak na članak

Tri stvari na koje treba paziti pri kupnji maslinova ulja

Savjetnica za maslinarstvo mr. sc. Zorica Jurišić otkriva kako iskoristiti najbolje od okusa Mediterana

Komentari 5

BB
branko.baricic
15:05 20.07.2016.

e pa u kojem se to ducanu,trznici i slicno moze uzeti malo kruha i probati uglavnom flasirano ulje???????

VL
JO
josko
07:24 21.07.2016.

Klasicni savjeti za koje se nadam kako svi vec znaju. Preporucam kupovati na otocima juzno od Splita (Brac, Hvar, Korcula,) i kod privatnika i tad mozete kusati ulje. Svakako pogledajte podrum kad vam ode napuniti ulje: - sada je je standard drzati ulje u poebno oblikovanim celicnim bacvama od nehrdjajuceg celika (dno profilirano za skupljanje/odvajanje (normalnog!) taloga). Ne kupujete ulje kod onih koji vam ulijevaju ulje iz velikih plasticnih posuda (50 l +). Tipicno ce vam uliti ulje u plasticne boce od voda od 1,5 litre - sto za nekoliko dana i koji tjedan je OK. Kad dodjete doma pretocite u staklene boce. Ne moraju biti tamno zelene, jer je lijepo vidjeti boju ulja. Svakako i svjetle boce drzati na tamnom mjestu (ormar) - sto hladnije to bolje. Zimi u podrumu ako je temperatura ispod 5C, ulje ce izgledati zamagljeno - sto je DOBAR znak prirodnosti ulja. Na normalnoj temperaturi (15C) ulje ce se opet razbistriti. Ako kupujete u trgovini - citajte deklaraciju

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.