Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukusni i brzo gotovi

Tražite recept za večeru pred TV-om? Probajte ove vege tacose koji su gotovi u trenu

Instagarm
09.09.2021.
u 16:29

Ovaj je jednostavan i ukusan način pripremanja tacosa na društvenim mrežama stekao gomilu fanova koji se kunu da nema bolje večere.

Iako se popularni meksički tacosi tradicionalno rade s krumpirom i svinjskom chorizo kobasicom na puno ulja, postoji i zdravija veganska verzija u kojoj se tortilje samo na tavi zagriju s kapi ulja dok ne postanu hrskave - taj je jednostavan i ukusan način pripremanja tacosa na društvenim mrežama stekao gomilu fanova koji se kunu da nema bolje večere za uživanje pred TV-om.

Priprema traje oko 45 min, a ovi će sastojci biti dovoljni za četiri osobe:

- dva kilograma krumpira, oguljenog
- prstohvat soli i mljeveni crni papar po ukusu
- dvije žlice biljnog ulja (podijeljeno na pola)
- 340 g kobasice od soje, usitnjene na male komadiće - može chorizo, ali i neka druga vrsta
- 12 kukuruznih tortilja

Greencajt festival po prvi puta okuplja sve koji žele živjeti i raditi održivo

1/2

Očišćene krumpire skuhajte u posoljenoj vodi, da ih se lako probija vilicom, oko 30 minuta. Ocijedite ih, a jednu šalicu vode odvojite za pire.

Kuhani krumpir premjestite u zdjelu, začinite solju i paprom, pa zgnječite gnječilicom za krumpir dodajući odvojenu vodu do željene konzistencije.

U velikoj tavi zagrijte žlicu ulja i dodajte chorizo od soje, pa ​​pržite oko pet minuta. U tavu dodajte i pire i dobro promiješajte.

Na vrućoj tavi na usrednje jakoj vatri zagrijte tortilje da omekšaju. Napunite svaku istom količinom smjese, pa ih presavijte na pola i s žlicom ulja im premažite vanjsku stranu. Tacose na vruću tavu stalno okrećite, od tri do pet minuta. Servirajte tople uz zelenu salatu ili meksički grah.

Kako bi se smirila pri slijetanju aviona žena je zapalila cigaretu: Putnici u šoku!

Ključne riječi

Komentara 1

SC
saff_cenzuriran
18:08 09.09.2021.

jadno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije