Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU

Toyota Verso 2,2 D-Cat: Obiteljska ka(n)tica za sve

toyota verso
Foto: Saša Zinaja
1/8
21.10.2009.
u 11:20

Ovaj je automobil san svake obitelji, prostran, praktičan, brz i udoban. U testiranoj izvedbi, nažalost, i skup.

Kompaktni jednovolumeni nametnuli su se još prije desetak godina, kada je postalo jasno da je Renault Meganeom Scenicom iznova uspio napraviti nešto novo. Otad ta vrsta automobila ima svoju iznimno vjernu publiku koja se kune u varijabilnost unutrašnjosti, različite mogućnosti njezina prilagođavanja trenutačnim potrebama i prostranost koja izvire iz oblika. Toyota je od samih početaka trenda bila tu, ali prvi model, Corolla Verso, nije postigao uspjeh.

Veće dimenzije
Pogreška premalih dimenzija otklonjena je sljedećim modelom istog imena, a sad je prijašnji dodatak imenu (Verso) postao ime za model 440 cm dugog jednovolumena koji se nudi s pet ili sedam sjedala (doplata).

Sjedala jednim potezom ruke nestaju u podu te nastaje ravni pod i prtljažnik s nominalnih 440 poraste na 1696 litara, što je u rangu dostavnih vozila. Jasno, sjedala se pojedinačno mogu obarati te je i to dio tajne uspjeha auta koji želi, ali i može, sve. Posebice ako mu pod poklopcem kuca 2,2-litreni turbodizelaš sa 177 KS koji se ističe uglađenim ponašanjem i snagom kojom se razbacuje.

Startnost od početka
Očekivano, potrošnja je suzdržana, oko 7,5 l/100 kilometara. Pritom je ovaj Verso sposoban s lakoćom prekršiti sve zakone o ograničenju brzine pa se bolje suzdržati od dobitka bodova i(li) gubitka vozačke. Uostalom, zato postoji serijski tempomat.

Kad smo kod serije, ovo je top model pa nudi apsolutno sve, zaključno s touch-screen navigacijom, staklenim krovom i naplacima promjera 17 cola. Takvoj je opremljenosti prilagođena i cijena koja iznosi 270.900 kuna. Objektivno, riječ je o puno novca pa je mnogo ugodnija spoznaja da se u varijabilnosti, prostranosti i udobnosti novog Versa može uživati već za 153.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 2

ZG
zgubidan
09:00 26.10.2009.

kupit ce ga samo pa nek se vidi da se imaaa

RE
reason
11:47 21.10.2009.

Uz ovu cijenu, hrvatska obitelj ga može razmotrit eventualno umjesto stana pa se skućit unutra..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije