Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte i sami

Tiktokerica objavila savjet za ublažavanje glavobolje, a liječnik za bolove potvrdio: 'Stvarno pomaže!'

Shutterstock
13.09.2023.
u 15:30

Stavio sam ruke i noge u vruću vodu, a na vrat vrećicu smrznutog graška i stvarno je pomoglo!”, piše jedan korisnik, a liječnik objašnjava zašto hack djeluje na glavobolju.

Baš kao i recepte i upute kako nešto napraviti, mnogi na društvenim mrežama traže i rješenja za zdravstvena stanja koja ih muče, pa je nedavno na TikToku jedna korisnica objavila savjet za ublažavanje migrene od koje diljem svijeta pate milijuni. U svom je videu tako onima koji pate od čestih glavobolja i migrene savjetovala da namaču stopala u vrućoj vodi, objasnivši da će to ublažiti bol; a njenu je tvrdnju ubrzo potvrdio i liječnik za akutnu i kroničnu bol iz Marylanda, dr. Kunal Sood. U videu žena kaže da od migrena pati oduvijek, a da je u tom jednostavnom postupku napokon pronašla malo olakšanje koje, za razliku od većine lijekova protiv bolova, nema baš nikakve nuspojave.

Dr. Sood objasnio je da vruća voda djeluje na bol jer pomaže proširiti krvne žile u stopalima, zbog čega će više krvi kolati iz glave prema donjim ekstremitetima, a kada krv dođe do stopala, smanjiti će se pritisak u glavi. Video s ovim neobičnim savjetom brzo je postao viralan s 3,1 milijun pregleda, a mnogi su korisnici u komentarima podijelili svoja iskustva.

@doctorsood Have you tried this? #migraine #migrainerelief #migrainetiktok ♬ original sound - DoctorSood, M.D.

"Migrena mi je nestala za 10-ak minuta bez ikakvog neugodnog osjećaja", komentirao je jedan. “I ja sam prošli tjedan odlučila isprobati pa sam 10 minuta namakala stopala u vrućoj vodi i djelovalo je; glavobolja se javila tek četiri sata kasnije, ali je bila mnogo blaža nego inače", podijelila je jedna korisnica, a neki su postupak s vrućom vodom još malo nadopunili.

“Stavio sam ruke i noge u vruću vodu, a na vrat vrećicu smrznutog graška i stvarno je pomoglo”, piše jedan korisnik, a za one koji ne znaju, medicinska direktorica klinike Integrative Headache Medicine iz New Yorka, Lauren R. Natbony objasnila je razliku između migrene i glavobolje.

Migrena je, kaže, neurološka bolest koju karakteriziraju ponavljajuće epizode teških glavobolja, često su popraćene i prevelikom osjetljivošću na svjetlo i zvuk, te mogu prouzročiti mučninu i povraćanje. "Možda će trebati vremena da se pronađe kombinacija terapija koja je za vas najučinkovitija", rekla je Nathbony za NY Post, dodavši da ona sa svojim pacijentima često istražuje različite strategije dok ne pronađe što im najviše pomaže, od lijekova do promjene načina života i alternativnih terapija.

Liječnica otkrila da rublje nikada ne bismo trebali sušiti u kući, nije dobro za zdravlje.

Komentara 1

Avatar votum
votum
17:58 13.09.2023.

Pokušavam shvatiti te istovremene radnje 🤔 ruke, noge u vrućoj vodi, grašak na vratu... dogy style invitation

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije