Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREŽDERAVANJE ILI GLADOVANJE

Sve više žena pati od poremećaja u prehrani

dijeta
Arhiv VL-a
21.12.2009.
u 13:02

- Žene su izložene mnogim kontradiktornim porukama. Potiče ih se na gubitak težine, ali i na to da jedu samo zbog užitka - obrazložila je Lise Gauvin.

Jedna od deset  žena koje su sudjelovale u kanadskom istraživanju otkrila je da se redovito prežderava, a više od dva posto žena povraća ili rabi laksative i diuretike kako bi održalo figuru. Niti jednoj od tisuću anketiranih žena, koje su u prosjeku imale oko 35 godina, nije dijagnosticiran poremećaj u prehrani.

Lise Gauvin, profesorica na Sveučilištu Montréal opisala je rezultate kao "neugodne".

- Žene su izložene mnogim kontradiktornim porukama. Potiče ih se na gubitak težine, ali i na to da jedu samo zbog užitka.

Istraživanje je pokazalo da više od deset posto žena pretjeruje s hranom, barem sedam puta mjesečno, a četvrtina ih priznaje da se upuštaju u intenzivno vježbanje samo s jednim ciljem – gubitkom težine.

- Podaci koje smo dobili u studiji pokazuju da jedan dio ženske populacije ima neprikladne prehrambene navike - zaključila je Gauvin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije