Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uznemirujuća situacija

Student obolio od sepse nakon što je pojeo ostatke hrane: Morali su mu amputirati nogu

Shutterstock
21.04.2023.
u 15:30

Uzrok svemu bilo je to što je student pojeo ostatke piletine i noodles tjestenine koju je njegov cimer jeo večer prije

Student, imenovan samo inicijalima J.C. u novom New England Journal od Medicine, obolio je od jedne vrste sepse i morali su mu amputirati obje noge, a razlog cijele dijagnoze je nevjerojatan čak i liječnicima. Naime, to se dogodilo 2021. godine, a sada je ponovno isplivalo u javnost zahvaljujući Youtube videu koji objašnjava slučaj, piše Daily Star.

Uzrok svemu bilo je to što je student pojeo ostatke piletine i noodles tjestenine koju je njegov cimer jeo večer prije. Kratko nakon dobio je visoku temperaturu i puls mu je bio nevjerojatno ubrzan. Brzo je prevezen u bolnicu, a simptomi su se samo pogoršavali. Javili su mu se užasni bolovi u trbuhu i mučnina, a koža mu je poplavila.

Liječnici su rekli da su teški simptomi od kojih je student patio izgleda uzrokovani agresivnom bakterijskom infekcijom. Otkazali su mu bubrezi, a krv mu se počela zgrušavati. Prema izvješću, nakon što su primili rezultate krvnih pretraga iz bolnice, liječnici su otkrili da u njegovoj krvi postoji bakterija pod nazivom Neisseria meningitidis.

Ta bakterija uzrokovala je otkazivanje bubrega i zgrušavanje krvi. Uslijed poteškoća koje je ta bolest izazvala, studentu su amputirani svi prsti na rukama te obje noge do potkoljenice. Kako tvrde liječnici, to je bilo nužno kako bi ga spasili od smrti uzrokovane bakterijom.

Stručnjaci za sigurnost hrane kažu da su ovo najčešće pogreške koje ljudi rade u kuhinji!

Komentara 1

DU
Deleted user
18:08 21.04.2023.

RIP, biće kupio piletinu u Pivca........treba paziti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije