Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pseća ljubav

Stručnjaci tvrde: Ovo je osam znakova koji pokazuju da vas vaš pas stvarno voli

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
20.02.2023.
u 09:30

Voli li vas vaš pas stvarno ili samo voli poslastice i hranu koju mu dajete? Potražite ovih osam znakova u odnosu s vašim najboljim četveronožnim prijateljima i saznajte odgovor.

Često se kaže da je pas čovjekov najbolji prijatelj za kojeg ima bezuvjetnu ljubav. No, voli li vas vaš pas stvarno ili samo voli poslastice i hranu koju mu dajete? Srećom, prema stručnjacima na Prodograw.com, postoje definitivni pokazatelji da vas vaš pas voli zbog vas. Imati pse u životu može biti jedno od najzahvalnijih iskustava koje ćete ikada imati, ali potrebni su određeni koraci kako biste osigurali da odnos koji razvijete sa svojim psom bude onaj na koji možete biti ponosni. Baš poput roditeljstva ili drugih odnosa koje njegujete, može proći neko vrijeme da se razvije bliska veza i ne možemo pretpostaviti da će to biti automatski, prenosi Daily Mail.

Kako se rukujete? Doznajte što vaš stisak ruke govori o vama:

Ilustracija
1/6

Evo nekoliko pokazatelja da ste na pravom putu:

1. Fokusira se na vas

Kad ste u šetnji, juri li vaš pas preko parka i pokušava oboriti prvog psa koji naiđe? Ovo možda nije nedostatak ljubavi prema vama, ali druženje s drugim psom jednostavno je previše primamljivo! Ne brinite, oni vas i dalje obožavaju, oni su samo jako društvene životinje! Ako se vrate kad ih pozovete i imate povjerenje u njihov povratak, to odražava vašu snažnu vezu. U svakom slučaju, to što vaš pas ide pozdraviti druge pse u parku potpuno je normalno i nešto što svaki pas iskusi u adolescenciji; samo pripremite se primamljivim poslasticama kao nagradama kada se vrati.

2. Uzbuđen je kad vas vidi

Ako se vaš pas uzbudi kad vas vidi, bilo ujutro, kad dođete kući ili jednostavno kad uđete u sobu, to je jasan znak da vas voli! Psi mogu smisliti neke simpatične jutarnje pozdrave, na primjer da vam donesu papuču ili stave glavu na vaše rame dok ste još u krevetu. Iako je, zdrava razina zahvalnosti dobra, svakako pripazite na pretjerane razine uzbuđenja jer bi to mogao biti oblik tjeskobe zbog odvajanja. Ovdje možete koristiti pozitivna potkrepljenja kako biste prilagodili ponašanje svog psa u ovom slučaju. Kad prestanu skakati, dajte im poslasticu ili ih pomazite da pokažete da je to dobro ponašanje. Slično tome, ako se previše uzbude, neka vaše interakcije budu mirne, tihe i ograničene, kako biste pokazali da se hiperreakcije ne nagrađuju.

3. Traži vašu naklonost i dodir

Mnogi psi vole fizičku nježnost, ali ne vole svi! Budite svjesni i poštujte individualne preferencije svog psa. Maženje je izvrsno, a psi koji to vole obično će prilično jasno izraziti svoje uživanje mašući, prevrćući se na leđa i gurajući vašu ruku – postavljaju manje nego suptilne zahtjeve da nastavite! Ovakvo zbližavanje naravno pokazuje da vas vaš pas voli, ali ne brinite ako je malo povučeniji - to ne znači da vas ne obožava! Neki psi jednostavno vole malu udaljenost, oni će započeti maženje pod svojim uvjetima! Slušanje vašeg psa ključno je za izgradnju i održavanje povjerenja.

4. Pokazuje radost u vašoj prisutnosti

Smatra li vas vaš pas zabavnim? Provodite li kvalitetno vrijeme s njima ili ste uvijek u žurbi da ih prošetate i nahranite? Važno je da možemo usporiti i uživati ​​u kvalitetnom vremenu s našim psima, dopuštajući im da uživaju u zanimljivim mirisima i prizorima. Ovo je ključno za stvaranje veze u kojoj nas oni smatraju zabavnima te će nam zauzvrat pokloniti svoju ljubav. Psi moraju biti psi; dati im vremena da to učine i biti dio tog procesa apsolutno će pomoći u njegovanju vaše veze.

5. Razigrani govor tijela

Ako vaš pas ne pokazuje znakove strepnje, straha ili zabrinutosti u vašem društvu, tada ćete znati da vam vjeruje. Ključ za učvršćivanje veze je dosljednost, njegovanje i razumijevanje kada im je najugodnije. Ako vaš pas maše repom u vašem društvu, leži uz vas, naćuli uši i gleda vas u novim situacijama, možete se opustiti znajući da vas voli.'

6. Traži vas

Ako vas vaš pas traži u gomili, to je dobar pokazatelj da vas ne samo prepoznaje, već da mu se i sviđate! Ne postoji ništa poput psa koji vas pozdravlja kada ga niste vidjeli neko vrijeme, ali kada to učini u javnosti, to definitivno puno znači.

7. Dopušta vam zadiranje u njihov osobni prostor

Ovo bi se moglo činiti čudnim, ali psi često ne žele imati nikoga u svom osobnom prostoru. Postoji mnogo pasmina koje imaju ovu posebnu osobinu. Dakle, ako imate psa koji odluči sjediti s vama, blizu vas ili čak na vama, to je znak da se osjeća ugodno u vašoj blizini i da im je drago što ste tako blizu!

8. Dobro odgovara na poziv

'Poziv je odraz vašeg odnosa s vašim psom' citat je koji je upotrijebila trenerica Svjetskog prvenstva pasa Susan Garret. Kada zovete svog psa, trči li prema vama što je brže moguće i želi li se pozabaviti s vama kad stigne? Ili se okreće u drugom smjeru? Radite na tome svakodnevno, jer je to dobar barometar onoga što vaš pas osjeća prema vama. Jeste li vi osoba koju biraju umjesto nečega što mu u tom trenu odvlači pažnju? Ili je iskušenje igre jednostavno preveliko? Svakodnevno ulažite u svoj poziv i njegujte odnos radosti, povjerenja i, što je najvažnije, ljubavi!

Smijete li šetati psa po hladnoći? Veterinar otkriva koje su temperature preniske za zimske šetnje:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije