Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ESENCIJA PARIZA NA POLICAMA ŠVEDSKOG MODNOG GIGANTA

Sonia Rykiel dizajnira za H&M

Sonia Rykiel
Reuters
29.09.2009.
u 14:50

Linija donjeg rublja, inače prva dizajnerska u ovom lancu, pojavit će se u H&M-ovima diljem svijeta uoči Božića, točnije 5. prosinca, a pletenina 20. veljače.

Sonia Rykiel utjelovljenje je pariškog šika, a dio duha i stila svoje renomirane modne kuće prenijet će na police švedskog lanca "brze" mode H&M kao gostujuća dizajnerica sljedeće dvije sezone.



Tako će slikovita kreatorica vatrenocrvene kose koju nazivaju i prvom damom francuske mode za ovu zimu dizajnirati ekskluzivnu kolekciju donjeg rublja, dok će se na proljeće u H&M-ovim trgovinama pojaviti pletenina i veseli modni dodaci za žene i djevojčice od 18 mjeseci do 8 godina starosti s njezinim potpisom.

Linija donjeg rublja, inače prva dizajnerska u ovom lancu, pojavit će se u H&M-ovima diljem svijeta uoči Božića, točnije 5. prosinca, a pletenina 20. veljače. Ista kolekcija moći će se naći i u trgovinama Sonie Rykiel, što je također prvi put slučaj otkad H&M surađuje sa slavnim dizajnerima poput Karla Lagerfelda, Stelle McCartney i Roberta Cavallija.

Rykiel, koja je lani proslavila četiri desetljeća karijere, svoj uspon na modni olimp počela je burne 1968., godine obilježene studentskim nemirima i općim štrajkom u Francuskoj.  Zaštitni znak njenih kolekcija su puloveri, prugice, krznene bunde veselih boja, veseli slogani koji odišu zaigranošću, boemskim duhom i najpariškiji modni dodatak - beretke.

Mnogi njezine kreacije nazivaju "antimodernim" jer su klasični i zapravo vječni. Modni imperij Sonie Rykiel uz pret-a-porter kolekcije uključuje i jeftinije linije Sonia by Sonia Rykiel, Rykiel Woman i Rykiel Enfant te cipele i modne dodatke, a poseban je po tome što je jedini u Francuskoj koji je još uvijek 100 posto u vlasništvu obitelji koja ga je osnovala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije