Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putujući muzej

Senzacionalan nastup Lada u newyorškoj katedrali sv. Patricka

lado
v.l.
14.10.2009.
u 14:51

- Hrvatska nije mogla pokloniti ljepši dar New Yorku od koncerta ansambla Lada... - tim je riječima voditeljica umjetničkog programa u katedrali sv. Patrika komentirala jednosatni koncert Lada.

Hrvatska nije mogla pokloniti ljepši dar New Yorku od koncerta ansambla Lada u katedrali svetog Patrika na Manhattanu! Tim je riječima Jennifer Pascuar, voditeljica umjetničkog programa u najpoznatijoj američkoj katoličkoj crkvi, komentirala jednosatni koncert Lada koji je u nadahnutom nastupu, u utorak navečer, pred osam stotina Newyorčana i pripadnika hrvatske zajednice izveo djela: Ljube Stipišića, Joška Čalete, Bože i Zlatka Potočnika i Emila Cossetta.

 “Rajska Djevo”

- Zadovoljni smo, turneja Lada počela je prošli tjedan u Washingtonu i uspješno se nastavlja u New Yorku. Nakon toga idemo u Pittsburgh, Cleveland, Chicago, Montreal, Ottawu i Toronto, u gradove s brojnim hrvatskim iseljeništvom - rekla je za Večernji list ravnateljica Lada Ivana Lušić.

Najduži pljesak publike izazvala je religiozna pjesma “Rajska Djevo, kraljice Hrvata”, nakon koje su mnogi hrvatski iseljenici zaplakali jer je rijetko mogu čuti na američkom tlu, u američkoj katedrali.

- Američki dio publike divio se jedinstvenim narodnim nošnjama te glasovnim i glazbenim mogućnostima pedesetak pjevača / plesača. Akustika u newyorškoj katedrali bila je savršena - tvrdi dirigent Dražen Kurilovčan.

60 godina uspjeha

Lado ovom američko-kanadskom turnejom slavi 60 godina uspjeha u zemlji i svijetu.
- Nastavit ćemo istim tempom od oko 100 koncerata godišnje, a u 2010. put nas vodi u Hong Kong, Peking i Seul te na turneje u Njemačkoj i srednjoj Europi - poručila je Ivana Lušić. Lado će u New Yorku nastupiti i u prestižnoj dvorani Centra Lincoln. Brojni Newyorčani rekli su da nakon ovoga koncerta žele posjetiti Hrvatsku jer su oduševljeni tradicijom te mediteranske zemlje koju je nacionalni ansambl predstavio pjesmom, plesom i brojnim narodnim nošnjama.

Ključne riječi

Komentara 2

AU
autoritet
15:06 14.10.2009.

bravo

ZE
zelenakrava
15:10 14.10.2009.

Uspješan nastup.u redu.Ali zašto senzacionalan?Iz članka proizlazi da su gledatelji uglavnom naši iseljenici.Oni bi bili oduševljeni da je nastupalo i neko amatersko pjevačko društvo.Opet pretjerivanje bez ikakvog povoda.Budimo realni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije