Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZO I BEZ MUKE

Savjeti stručnjaka za čišćenje kuhinje: Sa samo nekoliko prirodnih sastojaka očistite sve masne mrlje

Shuttershock
09.06.2022.
u 07:00

Limunov sok odlično djeluje u borbi protiv tvrdokornih, masnih mrlja, a još je i bolji u kombinaciji s nekim drugim sastojcima

Čišćenje kuhinje može biti napora posao koji zahtjeva puno vremena, no baš je kuhinja prostorija koju većina ljudi najviše koristi pa je treba i čistiti nešto češće od drugih. Također, u kuhinjama se nakuplja najviše masnoće i prljavštine, pa su stručnjaci za Express otkrili nekoliko prirodnih proizvoda koji su alternativa skupim komercijalnim proizvodima; a sjajni su kao sredstva za čišćenje.

Kokosovo ulje za prehranu, čišćenje, njegu... Odlični razlozi da ga imate u svojoj kuhinji

1/9

Stručnjaci tako tvrde da je za čišćenje izvrstan limunov sok, a osim što uklanja masnoću, ostavlja kuhinju mirisnom. Možete ga koristiti za čišćenje mikrovalne pećnice, tako što ćete zagrijati šalicu limunovog soka u mikrovalnoj tri minute, ili dok tekućina ne ispari. Tako će se otopiti tvrdokorne, masne mrlje koje ćete tada moći lako obrisati krpom.

Limunov se sok može se koristiti i za čišćenje daske za rezanje, uklanjanje kamenca iz kuhala i čišćenje sudopera, a često se u čišćenju kombinira sa sodom bikarbonom ili sa soli jer tako ima bolji učinak.

- Budući da je drvo porozan materijal, može biti posebno teško ukloniti mrlje s drvene daske za rezanje. Zato je u ovom slučaju najbolje kombinirati limun i morsku sol. Ono što trebate napraviti je utrljati sol po dasci za rezanje, a onda upotrijebite pola limuna da istrljate grube čestice po površini. Za plastične daske, pomiješajte sodu bikarbonu, ocat i limun - savjetovali su stručnjaci.

Za čišćenje pećnice limun možete kombinirati sa sodom bikarbonom. Po otvorenim vratima od pećnice pospite sodu bikarbonu, a zatim po tome poprskajte limunov sok. Tako će se stvoriti pjena, a kada za koju minutu pjena nestane i masnoća se natopi, počnite lagano čistiti žicom za posuđe. Ako se masnoća i mrlje ne skidaju, pričekajte još malo pa pokušajte ponovno. 

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije