Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Samo jedno energetsko piće može bitno povećati krvni tlak

energetska pića
Preuzeto sa jakst.wordpress.com
04.02.2010.
u 16:15

Energetska pića mogu biti štetna jer povećavaju krvni tlak, čak i u zdravih ljudi.

Samo jedno energetsko piće može izazvati znatno povećanje krvnog tlaka u zdravih odraslih osoba, pokazalo je novo australsko istraživanje. Znanstvenici na Sveučilištu Adelaide i Royal Adelaide Hospital upozoravaju da energetska pića koja povećavaju izdržljivost i poboljšavaju fizičku spremnost povećavaju i krvni tlak te ubrzavaju otkucaje srca pa se time povećava ljepljivost krvnih žila i smanjuju im se funkcije.

Najgore je konzumirati energetska pića, a ne kretati se jer tijelo tada ima dodatnu energiju koju ne troši.

Ključne riječi

Komentara 2

JO
johnyloggan
12:41 05.02.2010.

A jooj, što bi sve meni moglo podići tlak kad bih si dopustio.. Na svakoj od navedenih limenki piše koliko ima kofeina i da podiže tlak i da se ne preporuča miješati s alkoholom i još svašt.. To nije nii vijest ni novost onima koji znaju čitati..

OB
-obrisani-
16:31 04.02.2010.

Meni tlak digne Punica, a nije energetsko piće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije