Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ DRUGOG POKUŠAJA

Robert Knjaz ostvario san i postao student filmske i TV režije

Robert Knjaz
Igor Kralj/24sata
30.09.2009.
u 21:48

Najmaštovitiji televizijski autor u nas iz drugog je pokušaja primljen na akademiju, a od njegova prvog odlaska na prijamni ispit za režiju i ovoga prekjučerašnjeg prošlo je čak - 19 godina.

Robertu Knjazu prekjučer se ostvario još jedan san - postao je student filmske i TV režije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Naime, najmaštovitiji televizijski autor u nas iz drugog je pokušaja primljen na akademiju, a od njegova prvog odlaska na prijamni ispit za režiju i ovoga prekjučerašnjeg prošlo je čak - 19 godina.

- Te davne 1990. htio sam upisati režiju, no nisu me primili. Nisam ušao ni u uži krug. Predao sam tada scenarij o najluđem danu jednog svog frenda iz kvarta, da bih nakon pola godine u videoteci posudio "Idiotsku noć" Martina Scorsesea i shvatio da je on već snimio film s istom temom. Očito je komisija mislila da sam predao lošu kopiju Scorsesova filma. A onda je došao rat pa me "povukla" televizija i tek sam sad opet pokušao ostvariti svoju davnu želju - i uspio. I premda je trenutačno akademija primarna u mom srcu, televizija, odnosno RTL, neće zbog toga ni malo patiti - kazao nam je Knjaz koji je u međuvremenu diplomirao ekonomiju (pa ga sad očekuju tek dvije godine studija režije, svojevrsni magisterij) te je dobivao nagrade za svoje amaterske filmove.

Ključne riječi

Komentara 4

VI
visio
08:20 01.10.2009.

Koji likovi.... sam sebi odgovara!! ili možda razgovara sa svojim \"drugim\" ja?? Knjaz svaka čast!!!!

ZU
zuba
23:44 30.09.2009.

to je bilo sarkasticno...oo boze!!!

DO
dobravečerhr
08:07 01.10.2009.

\"Najmaštovitiji televizijski autor u nas...\" kakva bedastoća. Ovo kaj sada Knjaz izvodi je jadna kopija onoga kaj je Malnar radio prije 10 godina. Nemam nikaj protiv Knjaza ali ovakvo novinarsko tituliranje nema veze sa zbiljom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije