Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lagan, a odličan

RECEPT DANA Savršen čokoladni kolač bez pečenja i gotov u samo 5 minuta!

YouTube
17.03.2024.
u 07:00

Izvrstan desert gotov za 5 minuta, bez pećnice, bez kondenziranog mlijeka, bez želatine, bez brašna!

Ako ste htjeli za vikend ispeći neki laganiji kolač, ali ne biste nešto komplicirano, ovo je savršen recept za vas. Naime, ovaj recept za čokoladnu tortu od 5 sastojaka ne sadrži jaja i ne peče se, ima malo šećera i trebao bi se ispeći za samo 5 minuta. Osim toga, nevjerojatno je ukusan.

Sastojci:

  • 200 g keksa
  • 100 g orašastih plodova
  • 80 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 200 g Nutella čokolade
  • 400 g krem sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 ml vrhnja
  • orašasti plodovi
  • čokolada za ukrašavanje

VEZANI ČLANCI:

Priprema: U posudi smrvite 200 g keksa, možete to učiniti i pomoću štapnog miksera za finije rezultate. Potom razmrvite i 100 g orašastih plodova, koje ćete izabrati po vlastitom ukusu i dodati ih samljevenim keksima i promiješati, zatim rastopite 80 g maslaca i ulijte u smjesu i sve zajedno promiješajte da se sjedini.

Uzmite okrugli kalup od otprilike 18 cm te ubacite dobivenu smjesu od keksa, oraha i masla i napravite podlogu za vaš kolač. Podlogu dobro pritisnite kako bi bila što kompaktnija, neka prekriva i bočne stranice vašeg kalupa, ne samo dno. U drugu zdjelu stavite 200 g svježeg sira i 200 g Nutelle i izmiksajte. 

Dobivenu smjesu izlijte preko podloge za kekse  U zasebnu posudu zatim izmiksajte 200 ml vrhnja i 50 g šećera u prahu. Preostalih 200 g sira izmiješajte sa strane pa zatim ulijte smjesu od vrhnja i šećera u prahu te sve skupa dobro izmiksajte. Prelijte tu smjesu preko prethodnog sloja od čokolade.

Ukrasite vrh kolača Nutellom i komadićima oraha, po želji. Stavite vaš kolač u hladnjak i izvadite ga kad se potpuno ohladi. Rezultat će vas oduševiti. 

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije