Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Brzo, a fino: Kolač od jogurta i borovnica

shutterstock
16.04.2024.
u 09:30

Čak vam nije potrebna ni vaga, već samo jedna čašica od jogurta!

Brzinski kolač od jogurta "na čaše" toliko je jednostavan da u njegovoj pripremi jednostavno ne možete pogriješiti. Čak vam nije potrebna ni vaga, samo jedna čašica od jogurta! Jogurt s kojim se ovaj kolač priprema dat će mu sočnost i mekoću, a voće možete stavljati po želji. Možete ge i izbaciti, ali ono će svakom kolaču dodati posebnu notu okusa i svježine. Recept je s food bloga @zalogajcic_hr

Sastojci:

  • 1 čaša jogurta (ili grčkog jogurta)
  • 2 čaše glatkog brašna
  • 1 čaša šećera 
  • 1/2 čaše ulja (maslinovog, kokosovog ili suncokretovog – stavite po želji)
  • 3 veća jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • suho voće: brusnice, grožđice ili svježe poput: malina i borovnica; ili čokoladne kapljice, dodajte po želji, ali ne više od 100 g kako biskvit ne bi sjeo

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. U posudu za pripremu prvo staviti jogurt pa oprati čašicu i posušiti jer će nam ona biti mjera za ostale sastojke. Dodati brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodati ulje, jaja i vanilin šećer. Miješati špatulom dok smjesa ne postane homogena i glatka; ako dodajete suho voće, isto ga malo pobrašnite pa umiješajte u smjesu. Možete ga prethodno i namakati nekoliko sati u svježem soku od naranče ili nekom po vašem izboru.

VEZANI ČLANCI: 

Preliti smjesu u kalup (veličine 30 x 10 x 7 cm) namazan maslacem pa pobrašnjen (višak brašna istresti). Na vrh poslagati voće (ako stavljate svježe) koje ste malo pobrašnili i peći u zagrijanoj pećnici 45 minuta, odnosno dok kolač ne bude sasvim pečen. Čačkalica zabodena u sredinu treba izići čista čista. Uživajte!

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije