Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S godinama se ne prestajemo brinuti o izgledu

Prosječna žena tjedno ima čak 252 negativne misli o svom tijelu

Cindy Crawford
Pixsell
07.12.2009.
u 14:46

Bore na licu i vrećice ispod očiju, opuštena koža, višak kilograma, široki bokovi, prorijeđena kosa ili zubi, dio je onoga što tišti ljepši spol.

Debela sam, već mi se polako vide bore, zašto moja prijateljica ima kvalitetniju kosu od mene i zašto mi zubi više nisu tako bijeli... Te i brojne druge negativne misli o vlastitu izgledu roje se u glavi žena svaki dan.

Prema najnovijim istraživanjima prosječnoj ženi kroz glavu dnevno prođe čak 36 negativnih misli ili 252 negativne misli tjedno o svom tijelu i izgledu.

U istraživanju je sudjelovalo sto žena između 35 i 69 godina koje su dobile aparatiće i morale kliknuti svaki put kada im je na pamet pala negativna i zabrinjavajuća misao o procesu starenja.

Tu zanimljivu studiju osmislile su instruktorica vježbanja Irene Estry i psihologinja Emma Kenny kako bi vidjele koliko su danas žene opsjednute izgledom i koliko je velik pritisak da moraju što mlađe izgledati unatoč procesu starenja.

Istraživanje je pokazalo i koliko problema i briga tišti žene svaki dan, a jedna od sudionica Sherrie Hewson (59) imala je čak 1400 negativnih misli o svom tijelu u samo tjedan dana.

Sherrie je bila na zatezanju lica prije deset godina kako bi se osjećala bolje, a nakon testiranja je priznala da je mislila kako će negativnih misli imati i više.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
jankoprekobrda
19:40 08.12.2009.

Eto i sad se vi pitate zasto je Tiger Wods isa okolo. A ste se uhvatili covika gospe ti drage, a on je samo htio svoju zenu sacuvat a ne trosit ka i vi mulci, zato su van jadne istrosene, I ja svoju vicno cuvan uvik raje potrosin kaku drugu, a moju cuvan. Bidna je triba po cili dan frezenkati i sunpresati pa skuvat manistre i biza, pa jos triba kucu i dicu drzat u redu i jos da je ja trosin ma necu bidnu cuvan je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije