Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve pet u četiri kluba

Ponovno zaživjela stand up komedija

jadranko
(vl)
20.10.2009.
u 14:03

Zagrebačka i hrvatska scena stand up komedije nikada nije bila jača! I dok recesija steže sve oko nas – klupski komičari se šire. Peta sezona nasmijavanja krenula je u četiri kluba četiri večeri tjedno.

Zagrebačka i hrvatska scena stand up komedije nikada nije bila jača, kažu organizatori. I dok recesija steže sve oko nas, klupski komičari se šire. Peta sezona nasmijavanja krenula je u četiri kluba četiri večeri tjedno.

Prvi festival stand up komedije PANČ, koji je sredinom prošlog mjeseca održan u Tvornici kulture, u svoja tri dana privukao je oko dvije tisuće ljudi. To je komičarima bio jasan znak da je javnost spremna.

 - Definitivno smo iskoračili iz 'underground' statusa i sada smo spremni suočiti se sa širokom javnošću! To sigurno ne znači da ćemo ublažiti ton. Štoviše…- naglašava, uz zagonetni smiješak, Marina Orsag, naša jedina stand up komičarka.

Ponedjeljkom će nove nade ove vrste komedije svoju sreću pred publikom isprobati u Purgeraju na Open Mic večerima.

Utorak je rezerviran za novi format na našoj sceni – cjelovečernji stand up nastup jednog komičara pod nazivom One Man Show. Za to je rezervirana dvorana Movieplexa u Kaptol centru za koju se očekuje da će biti popunjena do posljednjeg mjesta.

 - Godine napornog rada su iza nas. Došlo je vrijeme da nas petero domaćih, ali i drugi komičari koje ćemo dovesti u goste, taj svoj rad ponudimo u jednom 'zaokruženom' obliku od sat i kusur razgovora s publikom – najavljuje Pedja Bajović, jedan od stand up komičara.

 Srijeda u The Movie Pubu i četvrtak u MMC Studiju nude već provjereni recept večernjih programa, niz od pet ili više komičara koji mjesečno mijenjanju sadržaj svog nastupa, pokušavajući pored onih univerzalnih tema, što urnebesnije komentirati aktualnosti. Tu se nikoga ne štedi, a ponajmanje sebe, što je odraz prave stand up komedije!

 - Ma, imali bismo mi i više večeri tjedno u Zagrebu, ali moramo ostaviti prostora i za nastupe u Hrvatskoj, ali naravno i šire, jer nas traže i to nas jako veseli! – objašnjava Jadranko Glavačević.

Hladniji i kraći dani su pred nama, pa treba gledati da se tom hladnom mraku i svim onim sličnima mrakovima suprotstavimo upravo – smijehom!

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije