Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo..

Pomaže li samozadovoljavanje u gubitku kilograma? Evo što kažu stručnjaci!

Shutterstock
29.08.2023.
u 22:20

Prilikom masturbacije vam srce brže pumpa i znojite se, gotovo kako i kod provođenja neke tjelovježbe

Iako to većina ljudi radi s vremena na vrijeme, mnogima je neugodno uopće pokrenuti temu o samozadovoljavanju, a kada si u glavi postave naizgled glupo pitanje o tom savršeno prirodnom činu, možda se osjećaju kao da nemaju koga pitati, piše The Sun.

Masturbacija može osobi koristiti na više načina, od jačanja imuniteta do poboljšanja vaše slike o sebi. Kad ste znojni i srce vam lupa nakon toga, ponekad se čak može činiti kao vježbanje. Dakle, mogli biste se zapitati možete li stvarno izgubiti težinu dok masturbirate? Odgovor je: ne baš, ali možete sagorjeti neke kalorije.

VEZANI ČLANCI:

Sagorijeva li masturbacija kalorije? Iako sagorijeva nešto kalorija - sigurno više nego što biste potrošili da samo ležite i nešto gledate ili drijemate - neće zamijeniti odlazak u teretanu ili šetnju vani. Seks s partnerom često će biti energičniji, ali i dalje ćete sagorjeti samo oko 4,2 kalorije u minuti, prema maloj studiji, u usporedbi s 9,2 kalorije koje biste mogli sagorjeti tijekom vježbe visokog intenziteta. Drugo istraživanje pokazalo je da osoba od 80 kilograma može sagorjeti do 200 kalorija tijekom 40-minutnog seksa.

Ali onda se morate zapitati: koliko često seks zapravo traje 40 minuta? Prema znanstvenicima, seks u prosjeku traje samo 5,4 minute. Međutim, ako želite ubiti dvije muhe jednim udarcem i potrošiti nešto kalorija dok se samozadovoljavate, Healthline savjetuje da ga učinite aktivnijim. Koliko dugo masturbirate, koliko intenzivna postaje vaša seansa, položaj koji zauzimate i koliko dugo traje vaš orgazam, sve to utječe na to koliko ćete kalorija sagorjeti, dodali su.

Možda mislite da je najbolji način za to da budete tihi i spori, te da idete svojim tempom do orgazma, ali ono što želite učiniti je ubrzati otkucaje srca i pumpanje krvi. Tehnike koje bi mogle sagorjeti više kalorija uključuju: energičniju kretnju, korištenje prstiju jače i brže, dodavanje igračke, kao i aktivno zauzimanje različitih položaja istražujući različite erogene zone kao i svoje spolne organe.

Uzrokuje li masturbacija debljanje? Nema dokaza koji bi sugerirali da masturbacija uzrokuje debljanje. Smanjuje li masturbacija snagu? Neki sportaši vjeruju da masturbacija negativno utječe na njihovu izvedbu. Prema Medical News Today, masturbacija ima malo ili nimalo izravnog utjecaja na izvedbu vježbanja.

Istraživanje pokazalo: Postoji veza između seksa i boljeg pamćenja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije