Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Briga za zdravlje muškaraca uz pivo

Pivovara Lepi dečki: Pivom BRKO podupirete pokret Movember

03.11.2023.
u 08:24

Kada krene studeni, onda kreće i pokret posvećen za zaštitu zdravlja muškaraca. Movember je pokret obilježavanja studenog kao mjeseca zaštite zdravlja muškaraca. Fokus je na zdravstvenim problemima koji pogađaju muškarce, kao što su rak prostate i rak testisa, ali i na često zanemarenim poteškoćama vezanim uz mentalno zdravlje i samoubojstvima. I pri tome svake godine barem jedna domaća pivovara podržava taj pokret njemu posvećenim pivom od prodaje kojega dio prihoda ide u humanitarne svrhe, odnosno ondje gdje će se sredstva primijeniti za održavanje zdravlja muškaraca. Pivovara Lepi dečki iz Čakovca ove se godine uključila u akciju svojim pivom. - Ove godine smo se i mi odlučili uključiti u humanitarnu akciju te potaknuti nas, pivopije, da se pregledamo i razmislimo o našem zdravlju. Tom prigodom u prodaju izlazi micro APA "BRKO", sa samo 4 posto alkohola, isključivo u 0,5l limenkama, kažu u ovoj našoj pivovari.

Zašto se pivo zove BRKO vjerojatno je već jasno, običaj je u znak podrške borbi protiv bolesti svojstvenih muškarcima puštati brkove. Dodaju kako od svake prodane limenke pivovara donira 10 centi a prodajni partneri dodatno koliko sami odrede.

- Sva prikupljena sredstva će biti uplaćena jednoj od udruga koja se bavi problemima muškog zdravlja a koju ćete vi odabrati u Facebook anketi na stranici pivovare. Lista partnera će biti objavljena svakog ponedjeljka u studenom na našim Facebook i Instagram stranicama. Ili jednostavno potražite Brko plakat u vašem omiljenom lokalu, kažu u Lepim dećkima. American pale ale pivo je stila koji je prvi predstavljen u onome što već deset godina zovemo craft revolucijom i predstavlja početnu stepenicu ulaska u svijet kompleksnih piva kakva neovisne, craft, pivovare rade. Pogotovo u ovoj 'micro' verziji koja ima manje alkohola. Znači, namijenjen je što široj publici, a u ovoj izvedenici Lepih dečkiju dobit ćete dobro zahmeljeno pivo hmeljevima Cascade, Challenger i Centennial a onda i Amarillo, tako da aroma i gorčine neće nedostajati kod ovog pitkog piva kojeg se može popiti baš dosta, da se dosta i pomogne ovoj vrijednoj akciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije