Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ansambl progovorio: Glumci Zagrebačkog kazališta lutaka optužuju dvoje kolega za nerad

Peđa Petrović je skuplji od De Nira jer ne mora raditi za plaću

neva
Foto: Goran Stanzl
1/2
20.11.2009.
u 17:47

– Ne mogu ulaziti u razloge zbog kojih Peđa ili Vanda ne dolaze na posao, niti provjeravati preklapaju li se njihova bolovanja s angažmanima u TV serijama. Činjenica je da ne rade i da nisu u podjelama – jasna je glumica Marina Kostelac.

U Zagrebačkom kazalištu lutaka zaposleni su ljudi koji uredno primaju plaće, ali se na poslu ne pojavljuju.

Tu tešku optužbu potvrdilo nam je nekoliko glumaca ZKL-a kojima je, kažu, dosta šutnje. Kao eklatantni primjer nerada ističu glumca Predraga Petrovića, koji se u podjelama pojavljuje rijetko, a na predstavama gotovo nikad.

Politička zaštita

I tako već godinama. Kažu, uspješno je instruirao i mladu kolegicu Vandu Božić, čiji se angažmani u prošloj sezoni mogu nabrojiti na prste jedne ruke.

– Ne mogu ulaziti u razloge zbog kojih Peđa ili Vanda ne dolaze na posao, niti provjeravati preklapaju li se njihova bolovanja s angažmanima u TV serijama. Činjenica je da ne rade i da nisu u podjelama – jasna je glumica Marina Kostelac.

Članove ansambla posebno pogađaju priče prema kojima se Peđa Petrović otvoreno hvali da je bolje plaćen od Roberta De Nira, jer američki glumac ipak mora zaraditi svoju plaću.

– Posredno ili neposredno, Peđinu priču o najskupljem glumcu slušamo godinama. Kako nas ravnatelj ignorira, članovi ansambla obraćali su se za pomoć Gradu, ali ni tamo nema sluha za alarmantno stanje u ZKL-u. Treba reći da ansambl već godinama nije bio na relevantnom gostovanju. Kako da se mladi glumci razvijaju ako nemaju s kim razmijeniti iskustva? – pita se glumica Mira Bosanac. Kaže, problem je u politički dobro umreženom ravnatelju kazališta, koji se za kuću zapravo ne brine. Na njega nas usmjerava i Žarko Savić.

– Kad netko u kući ne radi, to je problem ravnatelja. A uz to dvoje glumaca, u ZKL-u postoji više od dvadeset zaposlenih koji su prebačeni iz različitih struktura, a ništa ne rade – upozorava. A ravnatelj Nikola Ćubela? Prvo nam je rekao da disbalans u radu glumaca postoji zbog premalo predstava za toliki ansambl, no da se te razlike mogu mjeriti medicinskom vagom. Kad smo ga podsjetili na Petrovića, priznao je da je riječ o “specifičnom slučaju”. Za Vandu je rekao da je njezin problem ipak malo složeniji, a cijelu situaciju pripisao je specifičnom životu teatra.

– Kad pogledate druga kazališta, mi tu nismo ništa drukčiji. Ansamblu treba pristupiti pedagoški, sa senzibilitetom. A glumci te stvari najbolje riješe između sebe. ja sam optimist – objasnio je. Za nevidljivi kadar izvan ansambla kaže da će svrhu opravdati na novoj sceni u Novom Zagrebu.

Bez objašnjenja

Vanda Božić jučer zbog sastanka nije mogla razgovarati s nama, a Petrović nam je rekao da ne želi komentirati laži niti novinarima polagati račune.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije