Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
human rights film festival

Otvorenje uz potresnu francusku dramu o rasnim konfliktima

white
04.12.2009.
u 19:04

Zagrebačko kino Europa ugostit će od 7. do 13. studenoga "Human rights film festival" u sklopu kojeg će biti prikazano više od 20 filmova o ljudskim pravima.

Zagrebačko kino Europa ugostit će od 7. do 13. studenoga "Human rights film festival" u sklopu kojeg će biti prikazano više od 20 filmova o ljudskim pravima. Festival će otvoriti potresna drama francuske redateljice Claire Denis koja prati građanski rat u jednoj afričkoj zemlji te nestanak bijelih plantažera.

Osim projekcija organizirane su diskusije i predavanja, a u galeriji Nova od srijede 9. prosinca može se pogledati izložba “Otpor u slikama”  zagrebačke inicijative Pravo na grad. Tijekom festivala poseban će se naglasak staviti na dokumentarni program iz kojeg treba izdvojiti za Oscara nominirani film “Zec na berlinski”, komičnu rekapitulaciju povijesti Berlinskog zida, te dokumentarac koji će zatvoriti Festival “The Yes Men popravljaju svijet” istoimene američke aktivističke skupine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije