Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADNA IGRA

Osvojite kinoulaznice za film "Stari frajeri"

travolta
17.12.2009.
u 13:18

Uzmite Robina Williamsa i Johna Travoltu i stavite ih zajedno u film o paru samaca koji vode sportsku marketinšku tvrtku, i onda dodajte još neke od najsmješnijih glumaca u Hollywoodu. Što dobivate?

Dvojici najboljih prijatelja, jednom netom razvedenom i nesretno zaljubljenom (Robin Williams), a drugom zabavnom neženji (John Travolta), životi se potpuno preokrenu kad su odjednom prisiljeni početi se brinuti za sedmogodišnje blizance, i to baš u trenutku najvećega poslovnog dogovora njihovih života. Dvojica samaca nemaju pojma kako se brinuti o blizancima (novi talenti Ella Bleu Travolta i Conner Rayburn), što dovodi do niza potpunih promašaja, a njima u konačnici daje novo razumijevanje pravih životnih prioriteta.

Walt Disney Pictures predstavlja film „Stari frajeri“ (Old Dogs), u režiji Walta Beckera („Divljaci na kotačima“, „Van Wilder“) prema scenariju Davida Diamonda („The Family Man“, „When in Rome“) i Davida Weissmana („When in Rome“, „The Family Man“).

U filmu glume Robin Williams u ulozi Dana, radoholičara koji se bolje snalazi s brojkama nego s ljudima, i John Travolta u ulozi Charlieja, neženje hedonista koji voli svoj život upravo takav kakav jest. Kelly Preston glumi Vicki, Danovu bivšu ljubav koja se neočekivano pojavljuje s blizancima, nakon što ih je sedam godina skrivala od Dana. Seth Green glumi entuzijastičnog zaposlenika u tvrtki koju vode Dan i Charlie.

Uzmite Robina Williamsa i Johna Travoltu i stavite ih zajedno u film o paru samaca koji vode sportsku marketinšku tvrtku, i onda dodajte još neke od najsmješnijih glumaca u Hollywoodu. Što dobivate?
- Definitivno je riječ o komediji široke privlačnosti, s brojnim smiješnim glumcima no, što je najvažnije, sa snažnom emotivnom komponentom - kaže producent Andrew Panay.

- Rijetko mi se dogodi da pročitam scenarij koji me nasmije naglas. Ova priča ima tu savršenu ravnotežu komedije, emocija i divnih likova - kaže redatelj Walt Becker.

- Obožavam raditi s Johnom jer ga nikada nije strah isprobavati nove stvari. No, u ovom filmu ima toliko divnih ljudi. To je ono što je ovo iskustvo učinilo toliko nevjerojatnim - komentira Robin Williams.
- Kelly Preston je neustrašiva. Seth Green je toliko smiješan da je to neopisivo. Rita Wilson, i Matt Dillon u ulozi vođe izviđača koji mora uvijek biti alfa-mužjak su isto divni.

Nakon njegova iznimno uspješnog filma „Wedding Crashers“, producent Andrew Panay se sastao sa scenaristima Davidom Diamondom i Davidom Weissmanom u svojem omiljenom restoranu i upravo se tamo priča počela oblikovati.

„Stari frajeri“ u filmu; dugogodišnji prijatelji i poslovni partneri koji su već prešli pedesetu godinu, zaista su naviknuti na svoje živote.
- A onda jedan od njih otkriva da je otac dvoje blizanaca za koje nije znao, koji su posljedica brzopletoga jednodnevnog braka - objašnjava scenarist Weissman.
- Sada su, iako nisu nikada imali djecu, obojica prisiljeni baviti se s dvoje sedmogodišnje djece i svim problemima koji dolaze s njima.

Autori filma priznaju da je scenarij razvijen i napisan s jasno zamišljenim glumcima.
- Od početka smo u tim ulogama htjeli vidjeti Johna Travoltu i Robina Williamsa. Ovaj film bi moglo odglumiti samo nekoliko glumaca, a njih dvojica su najbolji na svijetu. Teško da bi moglo biti bolje od ovoga. Zaista je velika čast imati dvije filmske legende u ovom filmu. Pravo ostvarenje sna - kaže Panay.

Becker je s Travoltom već surađivao na uspješnom filmu „Divljaci na kotačima“ i bio je jako uzbuđen prilikom za ponovnu suradnju.
- John je uvijek odličan suradnik. On je jedan od najugodnijih ljudi koje sam ikada upoznao, a kao glumac jednostavno podiže svaku scenu u kojoj je. Uvijek je u pravu sa svojim instinktima. S vremenom smo naučili vjerovati jedan drugome, i kada on ima osjećaj da nešto funkcionira, ili kada ja osjećam da funkcionira, obično si vjerujemo - kaže Becker.

Travolta je ulogu doživio kao jedinstvenu priliku da kombinira humor s dubokim emocijama.
- Moj lik Charlie voli svoju privatnost, svoj život; a ima mnogo lijepih i skupih stvari; veliki stan i skup auto. Nikad nije planirao imati obitelj. U ulozi obično tražim nešto s čime mogu raditi. Volim razmišljati kako mogu doprinijeti nešto posebno i opravdati što me netko uzeo za ulogu. Vrlo mi je važno da moja interpretacija lika donese nešto pozitivno priči - kaže Becker.

Film „Stari frajeri“ zbog nepristojnog humora ocijenjen je kao PG. U domaćim kinima počinje se prikazivati 17. prosinca.

Kao i uvijek, za naše vjerne čitatelje imamo nagrade iz filma, a ovoga puta kapu iz filma Stari frajeri osvojili su je Sanja Njari i Vedran Pavić iz Kutine, set za golf Danijela Duić iz Vinkovaca i Sandra Livada iz Zagreba, a torbu za laptop Emina Lipovšćak.

Po običaju, dijelimo i kinoulaznice. Pitali smo vas u kakvom su odnosu Kelly Preston i John Travolta u stvarnom životu, a odgovor glasi supružnici. Dakle, svi koji su poslali odgovor pod slovom c, odgovorili su točno.
Ulaznice za subotu osvojili su: Marina Gašparić, Ivana Guberović, Jelena Markač, Zvonimir Viher i Marko Marinović. Čestitamo dobitnicima koji će obavijest o preuzimanju ulaznica dobiti e-mailom.

Ulaznice za petak osvojili su Maja Carević, Iva Jurković, Hana Savić, Saša Marčetić i Sandra Turalija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije