Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez u trgovini

Oprez kod rokova, ne pratite slijepo akcije i u trgovinu nikad bez popisa

Dućan
Tomislav Miletić
08.11.2009.
u 09:33

Akcije i dobre prilike vrebaju svugdje, što i zašto kupiti? Kupujte sezonsko voće i povrće jer je jeftinije, ali ne pretjerujte, da ga ne biste bacali, svježe je uvijek i bolje

Koliko puta ste se zatekli s računom u ruci ne znajući na što ste uspjeli potrošiti gomilu novca? Nakon dugotrajnog proučavanja računa shvatite da ste stvarno – toliko potrošili?! Istog trena požalite što ste kupili tu majicu, taj čips i XXL pakiranje majoneze bez koje možete pojesti sendvič. Donosimo nekoliko savjeta kako pametno uštedjeti u doba krize i obaviti kupovinu preko vikenda kad su najjače akcije.

 

Korisni kuponi

 

Prvo napravite popis stvari koje su vam potrebne za cijeli tjedan i držite ga se. Na taj način ćete spriječiti odlazak u trgovinu svaki dan. Ono što morate kupiti svakodnevno neka se svede na kruh i mliječne proizvode. Kupujte proizvode trgovačkih marki jer su jeftiniji i 50 posto od brendiranih, a kvaliteta im nije ništa lošija. Prodaja proizvoda robnih marki svakim danom sve više raste, a izbor je velik, tako da više gotovo ne postoji stvar koju ne možete kupiti povoljno. Nije sramota koristiti se kuponima trgovačkih centara i onima koji se svakodnevno dijele u novinama. Gledajte to tako da za popust koji ste dobili (i iskoristili ga) možete kupiti nešto što si inače ne biste priuštili poput kutije sladoleda za djecu ili boce vina za večeru. Ponekad je dobro da ste vjerni jednom trgovačkom lancu. Zašto?

 

Danas gotovo svi imaju svoje kartice putem kojih prikupljate bodove za sljedeću kupovinu i sudjelujete u raznim nagradnim igrama.

 

Oprezno s količinama

 

Kupujete sezonsko voće i povrće čija je cijena niska. Izbjegavajte kupovanje velikih količina da ne biste bacali hranu, a i svježe je uvijek bolje. Akcije su ponekad pravo zlo. Kad naletite na njih, mislite da vam sve treba, te da je sve praktički besplatno. No, bez zavaravanja. Ne treba vam sve to i nije tako dobra prilika već samo mamac da potrošite što više. Držite se svog popisa i kupujte ono što mislite potrošiti jer i sljedeći tjedan, kad se vratite, dočekat će vas neka “genijalna” akcija.

Gratis i XXL proizvodi napasti su koje uvelike vrebaju u trgovačkim centrima. Za deseteročlanu obitelj isplati se kupiti najveće pakiranje čipsa ili majoneze. No, samci ili dvočlane obitelji takve akcije trebali bi izbjegavati jer tako neće uštedjeti, nego će bacati u smeće višak.

 Kod gratis proizvoda isplati se kupiti dvije bočice deterdženta za pranje suđa i treću dobijete gratis jer se taj proizvod ne može pokvariti, ali kupovati mlijeko na isti način malo je riskantno. Valja pripaziti i kod rokova trajanja, osobito kod salama i mliječnih proizvoda te mesa jer ima kratak rok trajanja, a možda ga ne planirate pripremiti sljedeći dan.

Ključne riječi

Komentara 3

LU
lukarak
10:34 08.11.2009.

Kad je bila neka akcija za deterdzent sa sudje, prvo snizeni na 7 kuna, a onda jos 3 za 2, kupio sam 21 komad, jos uvijek ih imam. Redovna cijena je 10 kn.

Avatar mliniški
mliniški
09:52 08.11.2009.

Odličan članak. u mojoj obitelji se radi upravo ovako kako preporučujete . No naša mlada obitelj se toga ne pridržava a takovih mladih obitelji u Hrvatskoj ima više nego nas proračunatih.Razlog: stara obitelj je umirovljenička, a mlada zaposlenici.

Avatar Azriel
Azriel
13:40 08.11.2009.

hm, prvo i osnovno, ako želite uštediti idite u trgovine bez žena. Popisi kod njih ništa ne vrijede, jer uvjek ima na akciji neka glupost, koja nam eto treba, ako nešto prigovorite, ispadate u dućanu onaj koji maltretira obitelj. To je dakle prvi uvjet, a onda idu svi ovi savjeti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije